Magyar fantasy 2020 írói szemmel - Honfy Ágnes adatlapja

Írta: Aldyr - 2020. 09. 20. - 13:28
Honfy Ágnes

2004-ben jelent meg első elbeszélése (A.G. Nash: Hideg, szürke, másvilági címmel az Árnyfal c antológiában (szerk: Mihaleczky Péter), melyet aztán több más, Preyer Hugo pályázati kiíráson elismert, novella követett. Alkalomadtán lektorált és fordított, "s amíg létezett, az Abyss Online Magazin egyik szerkesztője volt", amely lap tudományos cikkeket és sci-fi novellákat közölt. Rövidebb írásait "Elsőszülöttek" címmel foglalja csokorba ez a válogatás 2006-ban. Az Arany birodalom c. regényét is ebben az évben jegyzi az Agenda gondozásában. Végül 10 évvel később a Delta Vision kiadónál a kötet új formátumban lát napvilágot. Noro a történetet emeli ki pozitívumként a kritikájában, és szerinte a könyv műfaja nem fantasy, hanem alternatív történelem. Egyesek ugyanitt a molyon "ízig-vérig" fantasy-nek minősítik. "Az ember úgy érzi, hogy belecsöppent egy világba, ami nem kényszeredett, nem összetákolt, el lehet benne 'veszni' - írja Dzsenszy". Alyr szerint "Az Arany Birodalom ígéretes próbálkozás, rengeteg jó ötlettel, amelyek javára válhatnak a néhanapján igencsak fáradtnak tűnő magyar fantasztikus irodalomnak." Ágnes Angliában él a férjével, és nagy kedvence gyermekkora óta a Dűne. 

>>>>A heti hírblokk napi szinten frissül, lapozz lejjebb, hogy elérd! A villáminterjúk mostantól véletlenszerű sorrendben következnek.<<<<

Hozzászólási lehetőség, kérések, javasolt linkek a molyos karcnál + Az írók válaszai összesítve ]

Az írónőt egyelőre nem sikerült eredményesen megszólítanunk egyetlen elektronikus felületen sem, így egyelőre marad az adatlap közlése. Ha később válaszolna a kérdésekre, természetesen örömmel megosztjuk itt. 

Arany birodalomÉrdekességek

Könyvkritikák