Multiverzum lapszámok

Írta: Aldyr - 2022. 08. 08. - 09:50

Elkészült a negyedik lapszám, tovább formálódik a koncepció. Ennek apropóján álljon itt az induló lap bővített Előszava

Annak idején, valamikor 1997-2002 magasságában, Multiverzum elnevezéssel már működött ennek a kiadványnak az „előfutára”, mégpedig a Gamestar játékmagazin CD mellékleteként, szintúgy az én szerkesztésemben. Tartalmazott könyvkritikákat, könyvajánlókat, novellákat, esetenként talán játékteszteket, szerepjátékos anyagokat szintúgy. A lapban elindított Novellárium például idővel a Fantasya.hu alá vándorolt. A magazin elektronikus formája végül megszűnt, helyette a Fantasycentrum.hu üzemelt tovább. Ma már nincsenek meg az archivált lapszámok, s talán előhalászhatóak lennének, de nem látom különösebb értelmét. Indítsuk útjára inkább új köntösben, hasonló tartalommal!

A lényeg változatlan: minden, ami fantasy.

Elsősorban, ami hazai, de éppúgy bekerülhetnek a határokon túlról is érdekes tartalmak. Továbbra is cél az eltérő generációk invitálása, leültetése a közös terítékhez. Apró piac ez, jobb lenne az egymás  mellett létezés helyett az együtt létezés/együtt alkotás perspektíváját választani. Szerintem. :)

A tartalom tulajdonképpen gyűjtés, tallózás, ezáltal teljesen szubjektív. Azokat a „cikkeket” tartalmazza az adott hónap netes terméséből, amelyeket fontosnak tartok kiemelni a hírözönből (és ilyen formában népszerűsíteni, "archiválni", lévén, hamar elnyeli őket a különféle minőségű hírek olvasztótégelye).

A hírblokkok éppúgy itt vannak, amelyeket napi többszöri frissítéssel állítok össze a Patreon alatt: ezeket itt összegzem havi szinten, ingyenesen (szeptembertől a legjobb, válogatott cikkeket/híreket tartalmazza a kiadvány, illetve saját tartalommal is bővül - a szerk.).

Meglátjuk, lesz e minderre igény ebben a formában, a tiktok és Youtube influencerek világában. :-) 

Kalandra fel!  Aldyr