Magyar fantasy 2020 írói szemmel - Indira Myles (S. Kolozsvári Zsófia) válaszol

Írta: Aldyr - 2020. 08. 22. - 11:00
Kolozsvári Zsófia

Zsáneres karrierje az Inominál veszi kezdetét a Sorsvető c. regénnyel 2004-ben. "Az Inomi korszak nagyon kevés emlékezetes alkotásának egyike. Szokatlan stílusú kalandozós regény, jól elkapja a kalandor varázstudók – sajnos ritkán középpontba helyezett – figuráját." - írja róla Noro. 2006-ban novellát ír a Hetvenhét c. antológiába, 2008 pedig különösen termékeny év a számára: m.a.g.u.s. fronton A hit városa és a Bíborgyöngyök projektben egyaránt részt vállal. 2009-ben a Delta Vision kísérletet tesz lapozgatós kötetek kiadásával Ynevhez, ennek a sorozatnak első kötetét ő írja (A Viharfaló titka), illetve szerkeszti a további két alkotást (Kalandorkrónikák). Korrektúrát, lektorálást, szerkesztést egyaránt végzett és végez, újabban például Marcin Batylda - The Witcher/Vaják: A vaják világa c. kötete esetében, de a PlayOn által gondozott Vaják sorozatnál éppúgy. Ő fordítja a Szukits kiadónál a Vaják képregényeket. Annak idején az Erioni Harsonát gondozta, ami 6 lapszámot ért meg: "A Harsona volt az első félig hivatalos M.A.G.U.S. online fanzin, amit az INOMI főszerkesztője, Kolozsvári Zsófia hozott tető alá, és több más hasonló kezdeményezésnek is előfutára volt" - írják róla. Se vas, se tűz c. kötete a legutóbbi önálló megjelenése, illetve a 2045-ben a Titok c. írás. Család és munka mellett időt szán az olvasásra, túrázásra: életeseményei a blogján követhetők. 

>>>>A heti hírblokk napi szinten frissül, lapozz lejjebb, hogy elérd! A villáminterjúk mostantól véletlenszerű sorrendben következnek.<<<<

Hozzászólási lehetőség, kérések, javasolt linkek a molyos karcnál + Az írók válaszai összesítve ]

Fantasy könyvek piaca... Hogy látod a mostani helyzetet? (pl.: Olvasói szokások, lehetőségek és kihívások íróként)

Sajnálattal látom, hogy bizonyos megjelenéseket halasztani kellett. Ez elsősorban olvasóként zavar, íróként ha megírtam valamit, és érzem, hogy az jól sikerült, képes vagyok kivárni, amíg megjelenik.

Milyen terveidet szeretnéd megvalósítani a következő években? (A lezáratlan projektek éppúgy érdekesek számunkra, mint az éppen aktuális, vagy a nyilvánosságot még nem kapott elképzelések).

Életemnek ezen szakaszában az írás egyelőre novellákra szorítkozik, elsősorban pályázatokra születnek írásaim, de nem kizárólagosan. Épp a minap fejeztem be egy novellát, amely szerintem az eddigi egyik legjobb tőlem. Emellett persze már megérlelődött bennem több regény ötlete is, amivel legszívesebben foglalkoznék, az hozzám képest kivételesen scifi.

Indira Myles kötetei

 

Van olyan író a zsánerben, aki manapság megkülönböztetett figyelmet kap tőled? (Magyar és külföldi példát is mondj, ha lehetséges.)

Nekikezdtem Brandon Sanderson munkáinak, és ez most már gyakorlatilag nagyobb elszánást követel, mint ha valaki Tolkient akarja végigolvasni, úgyhogy leginkább ez teszi ki az olvasásidőmet.

Nagy izgalommal várom Jim Butcher új regényét, a Peace Talks-ot, már meg is vettem elővételben (és időközben meg is jelent - a szerk.).

Emellett van pár pótolnivalóm a magyar piacról is, Kleinheincz Csilla regénytrilógiájának harmadik kötete, Moskát Anita idei regénye. Brandon Hackettet pedig mindig megveszem már a megjelenés napján.

Köszönöm szépen a válaszokat! :)
Aldyr

Érdekességek

Könyvkritikák