Magyar fantasy 2020 írói szemmel - Lőrinczy Judit válaszol

Írta: Aldyr - 2020. 12. 05. - 12:41
Lőrinczy Judit

Lőrinczy Judit 2003-tól foglalkozik prózaírással, 2006-ban már publikál a 77 című antológiában (Fehér felhőn fekete holló), majd ezt követően neve több alkalommal megjelenik SF magazinokban (Galaktika, Galaktika XL, Új Galaxis), és visszatérő szerző az Az ​év magyar science fiction és fantasynovellái sorozatban. Idei novellája (A doboz) az előző hetekben került a boltokba. 2013-ban az Ingókövekkel leteszi névjegyét az Ad Astra kiadónál, amely "...művének témája Sztálingrád ostroma, de olyan formába öntve, ahogyan nem olvastunk róla talán még soha" - írja egyik értékelő. "Nem dokumentarista naplóregény, nem történelmi fikciós mű, de még csak nem is a mágikus realizmus eszközeit felhasználó urban fantasy. Mégis, az Ingókövek mindezek együttese." Az Elveszett Gondvána (2018) folytatja a megkezdett rendhagyó útvonalat. Vicomte írja róla "...regénye azon a mezsgyén mozog, ami a szürrealizmus és a new weird között helyezkedik el." "Az egyik legérdekesebb a magyar fantasy történetében" - vélekedik az ekultura.hu kritikusa. A szerző a szabadideje egy részében fest (devianart galéria), közösségi oldalon megosztott képei alapján szenvedélyes túrázó és -fotós. 

>>>>A heti hírblokk napi szinten frissül, lapozz lejjebb, hogy elérd! A villáminterjúk mostantól véletlenszerű sorrendben következnek.<<<<

Hozzászólási lehetőség, kérések, javasolt linkek a molyos karcnál + Az írók válaszai összesítve ]

Fantasy könyvek piaca... Hogy látod a mostani helyzetet? (pl.: Olvasói szokások, lehetőségek és kihívások íróként)

Olyan régóta nem követem a zsánerbeli történéseket, hogy nem tudom, milyenek most az olvasói szokások. De szerintem ezt akkor sem tudtam igazán (legfeljebb csak azt hittem), amikor még fórumoztam vagy cikkeket írtam F-SF témában.

Elveszett GondvánaKihívások íróként? Mármint megjelenésileg? Ezen akkor gondolkodok el, ha megírtam valamit. Az igazi kihívás nekem az, hogy a lehető legjobban írjam meg, amit szeretnék.

Milyen terveidet szeretnéd megvalósítani a következő években? (A lezáratlan projektek éppúgy érdekesek számunkra, mint az éppen aktuális, vagy a nyilvánosságot még nem kapott elképzelések).

Nagyon remélem, hogy heteken belül befejezem a harmadik regény kéziratomat. Aztán jöhet a sokadik újraolvasás, ráncfelvarrás, próbaolvasók...

Van olyan író a zsánerben, aki manapság megkülönböztetett figyelmet kap tőled? (Magyar és külföldi példát is mondj, ha lehetséges.)

Moskát Anita. Külföldit most nem tudok, mert Tom Clancy összest, Temesi Ferencet, és remélem, ősztől spanyol nyelvkönyvet olvasok.

Köszönöm szépen a válaszokat, további jó alkotást kívánok! :)

Aldyr

Érdekességek

Könyvkritikák