Hírfutár 2009. augusztus (archív)

08.31. Mai nappal megjelent és dedikáltatható Budapesten: Vihar Ibara felett

08.31. Terry Pratchett: Gördülő kövek részlet ekultúra

08.31. Brandon Sanderson Ködszerzet (rpg.hu) ismertető

08.31. Eric Muldoom és barátai: Sötételf - a novellaválogatás "shared-world" formációt vett fel. Szerkesztése folyamatban, ám az idei megjelenés még kérdéses. A kötet várható terjedelme közel 1 millió leütés.

08.30. Jeffrey Stone az Univerzum örökösei c. kötete megjelenhet idén (kiadói döntés függvényében).

08.23. G. R. R. Martin: Dying of the Light ismertető

08.15. Douglas Rowland nyilatkozta: "Sajna több melóval kell megbirkóznom idén, ezért az írásra kevesebb idő jut, de azért csinálom. Reményeim szerint jövő tavasszal kijöhet az Alkony 4 (Ikrek munkacímmel fut egyelőre). Az idén sajnos már semmiképp.
Az év első félévének nyűglődése után (sokat mojoltam a Fagyföld II. kötetbe szánt törpés írásomon) most jobban belelendültem, halad az Ikrek, épp most lőttem fejbe egy fontos és kedvelt karaktert. Döbbenten néztem utána, hogy most tényleg főbe lőttem? De igen. Nincsen szívem.
Lesz kavarás ezerrel, és van egy sanda gyanúm, hogy vaskosra sikerül majd a kötet - de lezárom a történetet."


08.14. Sanderson Ködszerzetének 2. része 2010. első félévében várható.

08.12. Wayne Chapman az író-olvasó találkozók lehetőségeiről: "A Manifesztációs háború megjelenése és a m.a.g.u.s. pályázat eredményhirdetése nagyjából egybeesik (hónap vége), de még nem tudom, mit tervez a kiadó ezek kapcsán. A másik a Karcolat egyesület szeptember végi rendezvénye, ahol én leszek a vendég."

08.11. ROST magazin Benne J. Goldenlane, Csigás Gábor, Juhász Viktor és mások...

08.07. Caldwell írta: "Az első rész (Káosz Erdeje) valóban Rentzal környékén és Rentzalban játszódik. Két múltból érkező útitársa, Haimfliddi és Xunzü (a gennymanó és a tündérke) szerepelnek, mint régebbi karakterek, de felbukkan a kölyök Skandi is :-)))
   Ismerős szereplők még: Morigan de Leroux, Corinna, Grimbel Bay, Yvorl & Sheenka... hm, azt hiszem, ennyi. A második kötetben talán lesz még pár.
   Ismeretlen ismerős lesz egy bizonyos Vigyori Grodar... aki SG-nak ismerőse lesz, de mint publikált karakter most fog debütálni. Igaz, Grodar a "Matróztánc" c. ifjú SG-kötet egyik jellegzetes szereplője, de az majd csak jövőre fog megjelenni."

08.07. Renier nyilatkozta:
"Arra nagyon kicsi az esély, hogy a Sáskagyermekből legyen valami: a szöveg nagy része egy számítógépes összeomlás áldozatául esett, és nem érzek magamban elég lelkierőt, hogy nekiüljek újraírni. Már neki is láttam a maradék kannibalizálásának - lásd Skrae karakterét a BGy I-II-ben. Az Amíg a vas vág ezzel szemben határozottan sanszos. Ígérni a biztonság kedvéért nem ígérek semmit, de ez a regény mindig is dédelgetett projektem volt, a legzordabb körülmények között is vissza-visszatértem hozzá. (Bár a vonalasabb M*-rajongók egy része nyilván eretnekségnek tartaná, mert Shadon r
égmúltjában játszódik, amikor az ország még egészen másmilyen volt, mint Ynev jelenében.)"

08.06. Újabb infók: "
A "Vihar..."-ban Chapman régi adósságát törleszti az Amhe Ramun fegyverzetének megszerzésére indított küldetés történetével. A Prófécia c. sztori közvetlen előzménye a Pyarron szerinti 3676-ban játszódik, és számos ynevi hírességet - Alyr Arkhon, Tret Arkhon, Airun Al Marem, Alex con Arvioni, Heliodor, Rosanna, Wolkum Naizerd, Abdul Al Sahred - vonultat fel.
Ezen kívül két írásom van még a kötetben: egy szubjektív beszámoló az amundok hányattatásairól (Ynevre érkezésüktől az első manifesztáció bukásáig) a főszövegben, és egy hosszabb áttekintés a második manifesztációs háború résztvevőiről ill. 3693-ig tartó szakaszáról a függelékben, mely segít a novellákat stratégiai kontextusba helyezni. Utóbbihoz térkép is tartozik.
További szerzők: Raoul Renier, Jan van den Boomen, John J. Sherwood, Keith Alanson és Norman Fellings, Mira Sandoval, Csaba Tamás, Zelei Gábor."


08.06. Wayne Chapman nyilatkozta a Vihar Ibara felett kötet kapcsán: "
konkrétan három kötet lesz; az első a háború gyökereivel, az elodázására tett kísérletekkel és a harcok P. sz. 3693 végéig tartó szakaszával foglalkozik."


08.06. John Caldwell írta: "
az biztos (annak látszik), hogy fog megjelenni regényem Káosz Erdeje címen. Mint korábban már jeleztem, kétkötetes lesz ugyanis a KE, és az első kötet elkészültére jó esélyt látok. Nem egy félbevágott történetről van szó... az első kötet megfelelően lezárul, csak a nagy egészet tekintve szükséges lesz egy közvetlen folytatás."


08.05. M.A.G.U.S. Bíborgyöngyök 2. kritikából kiaragadott összegzés: "
Ez így összességében 7/10, de ráteszek +1 pontot a borító és a térkép miatt, szóval a kötet 8/10." A spolieres teljes szöveg elérhető itt (rpg.hu)

08.04. Pár morzsa fórumról: "A függőkert alkotójának személyével és létrejöttének körülményeivel (is) foglalkozó sztori - egy Chapman-Alanson-Fellings hatkezes - most készül, és egy későbbi Legendák és enigmák kötet gerincét alkotja majd." Wayne Chapman
. Ugyanitt van utalás arra, hogy lesz új ynev.hu.

08.04. Annie Warden képes beszámolója a Cherubion találkozóról

08.03. 25. Dragonlance jubileum

08.03. Jelen voltak Pilisen

Kocziszky Andrea "Annie Warden" gyűjtése:
Tölgyesi László „Douglas Rowland”
Bihon Tibor „Robert Knight”
Bihonné Király Edit
Ripp Gábor „Gabriel Wraith”
Dr. Szabó Lehel „Chuck Palmer”
Dr. Hüse Lajos „Colin J. Fayard”
Dr. Berke Szilárd „Eric Muldoom”
Fazekas Bea „Kyra Potter”
Vőneki Zsuzsa „Santorina Grey”
Jobbágy Tibor „Marco Caldera”
Szántó Tibor „Benjamin Rascal”
Gáspár András „Wayne Chapman”
Bán János „Bán Mór”
Czinkos Éva „Eve Rigel”
Tóth Norbert „Allen Newman”
Hernád Péter „Soren Ward”
Herr Nándor "Tim Morgan"
Terenyei Róbert
Villányi Pál


08.03. Raoul Renier nyilatkozta: "
A Kráni krónika folytatásából mintegy 120 ezer karakterrel készültem el (a tervezett 200 ezerből), aztán beugrott nálam egy elég komoly writer's block, és itt megfeneklett a dolog. Pillanatnyilag pihentetem, mert ilyenkor nem szabad erőltetni az írást: ha majd újra kedvet érzek hozzá, előveszem és befejezem. Időpontot viszont ne kérdezz tőlem, mert azt a legjobb akarattal sem tudok mondani."


08.03.
Negyedik Cherubion találkozó Pilisen - Eve beszámolója