Hírfutár 2009. szeptember (archív)

Írta: Aldyr - 2009. 10. 14. - 20:40

09.28. Az "Egy Fantasztikus Nap II." várhatóan 2009. december 12-én kerül megrendezésre Budapesten. Téma: magyar fantasy-világok. 

09.28. Új fejezetéhez érkezett a hazai fantasy-könyvkiadás - szerintünk. A kezdeményezés kiváló, szurkolunk a folytatásoknak. M.A.G.U.S. Kalandorkrónikák

09.27. (Külföld) Októberben Gyűrűk Ura szimfónikus koncert

09.27. A Fagyföld I. Királyi vér a Szellemlovas honlapján az első helyen áll a top 100 fantasy könyvek között, az Alexandrán feljött a 10. helyre.

09.27. Akit érdekel, a pénteki "Karcos Este Gáspár Andrással" hanganyaga innen letölthető.

09.17. Már kapható a Fagyföld I. Királyi vér antológia a bpi Sárkánytűz-üzletben!

09.17. Raoul Renier jelenleg is dolgozik a Bíbor Gyöngyök trilógia befejező kötetén.

09.17. John Caldwell írta: "A honlap címét pár napon belül közzéteszem, de addig még átfutom a már feltöltött anyagot, felteszek még néhány régebbi regényrészletet, és írok még be pár infót a túlságosan üres helyekre. Szerintem hétvégén vagy jövő hét hétfőn már elérhető lesz."

09.15. A TUAN fórumáról: "A Délvidék egy kiegészítő teljes munkacíme: Délvidék I. - Ordan és a Hat Város Szövetsége
A Dragon Age - The Stolen Throne - avagy Az Elorzott trón a terveink szerint október második felében jelenik meg. Nagyjából a PC-s játékkal egy időben, vagy egy kicsit előtte."

09.13. A HUNYADI 3. kötete (Bán Mór) idén novemberben - a terveknek megfelelően - megjelenik a kiadó gondozásában.

09.08. Hírek a Deltától: Gemmell: "Jelenleg is dolgozunk a könyvön; a közeljövőben megjelenik. Amint pontos dátumot tudunk, azonnal közzé tesszük a honlapunkon. Gemmell életműsorozatát - ahogy a többiekét is - szándékunkban áll folytatni. Így a jövő évet a Troy-sorozatával folytatjuk, és nem gondolkodunk a művei jogainak eladásán."

09.08. A Tuan megjelenései ősszel: Della bábjai - Luis Saul regénye, Dragonage: AZ elorzott trón - David Gaider regénye,  A korona hatalma (2.kiadás) - Harrison Fawcett

09.07. Legendák és Enigmák: Vihar Ibara felett ismertető rpg.hu

09.05. Salvatore Ork király c. kötete idén szeptember-októberben várható.

09.05. John Caldwell személyes terveiről: "Idén mindenképpen megjelenik A Káosz Erdeje első kötete. (Korábban már írtam, hogy 2 vagy 3 kötetes lesz - jelenleg úgy néz ki, hogy kétkötetes lesz... de ez még változhat.) Szerintem november elején vagy közepén fog megjelenni, kb. 400-450 oldalas lesz az első kötet, egy önmagában lezárt történet... de lényeges, nyitva hagyott kérdésekkel, amikre majd csak a második kötetben lesz válasz.

Ami biztos:
- Fagyföld 1. már nyomdában van. Ebben csak egy rövid novellám lesz.
- Fagyföld 2-t is beterveztük idénre, abban lesz egy kb. 250.000 karakteres kisregényem (Holtjáték), a döberki vámpírbáróval. /Kb. 90 %-ot adok rá, hogy elkészül... de A Káosz Erdeje az elsődleges./
- Jövő év első negyedében lesz elvileg a "Haláltánc" c. antológia - benne a 3. ifjú Skandi.
- Jövő év második negyedévére megpróbálom összehozni a Káosz Erdeje 2-es kötetét.
- Az Univerzum Örökösei c. önéletrajzi/gyüjteményes kötet kb. 90 %-os állapotban van... Még nem tudni, ezzel mi lesz. Idén vagy jövőre...
- Valamint a Rascallal közösen megírt Sztárt Wársz-paródiánk - Grimbusz címmel - már leadva. A kiadó döntése lesz, mikor jelenteti meg, vagy hogy érdekli-e egyáltalán.
- Az Annie Wardennel - sok éve - közösen íródó Csillagvárosi rulett is új lendületet kapott... újra átbeszéltük részletesen, és Andi neki is rugaszkodott teljes gőzzel, hogy megírja a hiányzó részeket és átformálja a régebbieket az új koncepció szerint. Idén ebből biztosan nem lesz semmi, de jövőre..."

09.05. Nemes István nyilatkozta a honlappal kapcsolatban: "készül, köszönhetően Eve Rigel szorgalmának és kitartó nyaggatásának.

Jelenlegi állapot: szinte a teljes szerkezet elkészült, folyik az adatok feltöltése, az kb. 40-50 %-os állapotnál tart. (Az összes eddig megjelent művem - novellák és regények - bibliográfiája cím szerint már fent van, de nagyon sok meló mindegyikhez megfelelő minőségű borítót feltölteni szkennelni, fülszövegeket találni vagy begépelni, megjegyzésekkel ellátni, kereszthivatkozásokat csinálni... esetleg még némi érdekes háttérinfót is hozzáírni.

Semmiképpen nem akarom azt kivárni, amíg minden lehetséges adat felkerül, mert akkor idén nem lenne belőle semmi; két héten belül elindítjuk abban az állapotban, ahogy van... legfeljebb néhány menüpontnál még az üres helyet találjátok, illetve itt-ott nem lesz fülszöveg vagy megfelelő minőségű címlapkép... de ezeket majd folyamatosan pótolgatjuk, akinek van hozzá kedve, be is segíthet majd :-)))

Szóval, még egy kis türelem. Én is nagyon fontosnak tartom, hogy legyen már egy efféle támpont."

09.04. Nyomdába került a Fagyföld I. kötete.

09.03. Megjelent a legújabb Dragonlance-ciklus, a Margaret Weis jegyezte Sötét tanítvány-sorozat első kötete: a Borostyán és hamvak!

09.02. Készül Nemes István személyes honlapja. Mi már láttuk a béta verziót: tartalmas, izgalmas lesz!!:)