TUAN 2010. Kiadványok

Írta: Aldyr - 2010. 02. 16. - 07:31

A kiadó fórumán megtaláltuk a kiadási tervet, amit most megosztunk veletek. Szerző: Lathan. A következő világokhoz adott infókat: Sandemo, Magus, MU, Dreamworld, Dragon Age, Egyéb kötetek.

"Üdvözletem!

Szeretném megnyugtatni a tisztelt olvasóinkat: létezünk, és dolgozunk. Azonban az elmúlt pár hétben jó néhány olyan változtatást voltunk kénytelenek végrehajtani, amely az A Könyvesbolt és az Öreg Tölgy fizikális, nem internetes vásárlóit segítik a választásban, a vásárlásban. Ennek a folyamatnak a végrehajtásához azonban a Kiadó minden munkatársára szükség volt.
Reméljük mostanra szebb, átláthatóbb boltjainkban üdvözölhetjük vendégeinket.

Ami a könyvkiadást illeti, e téren sem állt meg a munka. Bár... igaz, ami igaz: nem szerencsés, ha dermesztő hidegben kell gépelni, amikor a laptop touchpad-ja, és billentyűzete is zselésedik.
Félre a tréfát. Igaz, jómagam szász százalékban a M.A.G.U.S. kiadásba látok bele, de most igyekszem az összes fontosabb felmerült kérdést megválaszolni.

Margit Sandemo (ha megbocsátotok női olvasóinkat engedném előre ).
A Jéghegyek népe sorozat rég várt hiánypótló utánnyomásai már a digitalizálás rögös útjára léptek. Nekem a kiadóvezető márciusi rendelési lehetőséget említett. Természetesen erről hírlevélben és a Főoldalon a Cikkeknél is tájékoztatjuk az olvasókat.

Varázsjelek
A nagy sikerű új sorozat következő, hetedik része a fél éves csend után hamarosan hozzám kerül a munkálatok során. Biztosan majd csak akkor tudok nyilatkozni róla, de már készen van a nyers magyar fordítás. Szerintem az első negyedév végén, esetleg legkésőbb áprilisban már megjelenhet a folytatás, a VII. rész.

M.A.G.U.S.


Szerepjáték

Kiadónk 2010. június 6-ra az Ünnepi Könyvhét megnyitójára időzíti a Délvidék sorozat I. kötetét, az Ordant. Jelenleg több szerepjáték anyag is készül párhuzamosan, ezért a Tuan Kiadó több pályázatot is meghirdet hamarosan ezen művekkel kapcsolatosan. Erről a következő hét elején a kiadóvezetőnk nyilatkozik majd bővebben.

Regények

Jelenleg több már félig, háromnegyedrészben kész kéziratra is várunk Alan O'Connor, Ian Russel tollából - a "nagy öregek" közül. Itt tényszerűen a nekem mindmáig legjobban tetsző ynevi-varázslós történet, a Fogadalom folytatását, az Egyezséget, illetve a Hollóidők "penta-trilógia" befejező kötetét.
Azonban Luis Saul is dolgozik új regényén, illetve a Könyvhétre időzítve szeretnénk a regények mellett más meglepetésekkel is előrukkolni. Illetve a fentiek mellett Adrien Caine és jómagam tolla/billentyűzete sem pihen.
A már nevesített urak mellett pedig még néhány sikeresnek tűnő, regény is készül a Quironeia, illetve a Gályák-tengere mellékéről.
Természetesen e kötetek megjelenéséről még dönt majd a kiadóvezetőnk, illetve valamennyire szét is kell majd húzni a megjelenéseket, de a júniusi viharok helyett én erős könyvesőt jósolnék.

Sci-fi/ nem magus fantasy megjelenéseink


MU

A méltán sikeres magyar sci-fi (kissé fantasy) sorozat két atyja Harrison Fawcett és Anthony Sheenard is új regényekkel készül.
Saját oldalán már behrangozta új Brett Shaw regényét Fonyódi úr, amely, ha jól tudom a Katedrális Nyomában címet viseli majd.
Szélesi Sándortól pedig egy másik nem Fonyódi úr által írt Brett Shaw regény végső munkálatait várom nagyon, illetve Ketchikan sorozatán folytatását. Sajnos tőle ez ügyben még nem bírok ígéretekkel.

Dreamworld

Az új, magyar alternatív történelmi, fantasy, sci-fi (de nehéz lesz is erre valamiféle műfajt aggatni a harmadik negyedik kötet után) március-április hónapban új kötettel gazdagodik William Taylor tollából, amely épp szerkesztés alatt alatt áll. Illetve a kiadóvezető és Szélesi Sándor tervei szerint a Könyvhéten jelenik meg a Főnix ébredése c. kötet folytatása.

Dragon Age

A sorozat második része a Hívás (angol erdeti címe: The Calling) fordítás alatt van. Várható megjelenés 2010 április.


Egyéb kötetek

Command & Conquer, Halo, Doom, Holdvilág - mivel ezek a kötetek még nem érkeztek meg hozzám a szerkesztőségbe az utómunkálatokra a fordítás után - ezért nem tudok bővebben nyilatkozni sorsukról.


Természetsen teljes bizonyossággal csak a kiadóvezetőnk nyilatkozhat e témában, de jómagam kellemes és olvasnivalóban gazdag tavaszt kívánok."

Lathan