Archívum: 2009 október-december

Írta: Aldyr - 2010. 09. 08. - 20:50

12.30. Lidércfény: "Örömmel jelentem, hogy a december 12-én rögzített hangfelvételekből készült Lidércfény Rádióadások letölthetőek és meghallgathatóak a Lidércfény Online-ról (http://www.szentesinfo.hu/lidercfeny).
Egyrészt a főoldalon kicsit lejjebb tekerve a >>Legújabb műveink<< részben érhetőek el, másrészt az oldalsó menüben az >>Események<< linkre kattintva. Jelenleg mindkét helyen a legfelső három. Azért három, mert az előadások hosszúsága miatt így jött ki (összesen kb. 3,5 órányi hanganyag). A minősége nem a legjobb, de hallgatható."

12.25. Dark Sun regénykalauz (rpg.hu)

12.24. Boldog, békés Karácsonyt kívánunk minden kedves olvasónknak!

12.19. A Delta Vision kiadói terve 2010. évre

12.18. Caldwell nyilatkozta: Az szinte biztos, hogy Muldoom megírja Codric kalandját a vámpírokkal és Drénia Jégtrónjával, és amennyire tudom, Fayard már írt is egy novellát - a Káoszaréna c. kötete részeként -, melyben drének egy csoportja Codric trónra ültetésén fáradozik... Tim is tervezgeti a vén drénjei végelgyengülését... meg talán még mások is alkotnak valamit... szóval valami biztosan lesz. (És talán lesz történet arról a karakterről is, akit Kortner a Holtjátékban Dréniába küld... de mivel még sokan nem olvasták, erről ne spoilerezzünk.
Viszont ami biztos: ezek a folytatások nem a "közeljövőben" lesznek - még meg kell írni azokat. Kb. jövő ősz lehet esélyes a megjelenésre. Én pártolom a folytatást, és noszogatni fogom az írótársakat, hogy forgassuk már fel rendesen Dréniát.

A Káosz Erdejére közvetlenül nincs hatással ez az eseménylánc - a KE egészen másról szól: inkább a Hideglelés & Rothadás eseményeinek "folytatása", hiszen az élőhalott Mirosurduval és gilf alattvalói jelentik a fő problémát. (Szorosan vett értelemben a KE természetesen a Vérkáosz közvetlen folytatása.) Közös szál csupán az, hogy Skandar Graun Rentzalban találkozik Hlavklad kapitánnyal, és van némi történés közöttük.

12.15. És igen: Ynev.hu a meglepetés!

12.15. 2009. december 17-én délután 17 órától a budapesti Sárkánytűz boltban minden érdeklődő találkozhat Az Északi Szövetség és a Szinergium alkotógárdájával! Mindenkit szeretettel várunk!

12.15. Az ígéret szerint 1 órán belül lehull a lepel a DV harmadik meglepetésének mibenlétéről...

12.15. Az alábbi linken már elérhető a szombati napról készült Lidércfényes beszámoló, egyelőre szöveges és képes formában.

http://www.szentesinfo.hu/lidercfeny/htmlcikk.php?cikk_id=4107

12.13. Lidércfény Találkozók 2004-2007. (video) + Dediákálás a Tuannál (Sheenard beszámolója)

12.11. Frissült a könyvek 2009 menülap. Közel 60 fantasy-kiadvány jelent meg az idei évben.

12.12-én: Egy Fantasztikus Nap a Sárkánytűzben! Szeretettel várunk!

12.11. Író-olvasó találkozó A Könyvesboltban Fonyódi Tiborral és Szélesi Sándorral

A Korona Hatalma, talán az egyik leghíresebb, legkeresettebb MU regény újrakiadása alkalmából író-olvasó találkozón vehetnek részt az érdeklődők a Tuan Kiadó Könyvesboltjában 2009 december 12-én 14-től 15 óráig. A rendezvény vendégei Fonyódi Tibor (Mysterious Universe, Tűzvonalban) és Szélesi Sándor (Mysterious Universe, Tűzvonalban, Dream World) sci-fi- és forgatókönyvírók.

12.11. Delta: "Feltettük honlapunkra a cikkekhez az ízelítőket. Kellemes olvasgatást és nézelődést kívánunk; reméljük, elnyerik tetszéseteket!" Az Északi Szövetség + Szinergium

12.10. "... Pratchett rajongóinak azt ajánlom, csak emiatt ne utazzanak Londonba."
Norbert Winney rövid ismertetője a Londoni nemzeti szinhazban bemutatott
Nation-rol, Terry Pratchett regényének színpadi adaptációjáról.
http://sublondon.blog.hu/2009/12/04/hol_nemzet_sullyed_el_2

12.09. A négyből a második Delta Vision meglepetés vélhetően egy képregény, melyet íróként Wayne Chapman jegyez.

12.08. Craig McCormack és John Caldwell: Zombi rituálé

12.08. Megjelent a második Deltás meglepetés borítója a honlapon! + hír: a Cherubionnál is készülődik egy meglepetés-kiadvány.

12.08. "2009. november 29-én, 61 éves korában elhunyt a kortárs angol fantasy egyik legeredetibb írója, Robert Holdstock, a Mythago- és a Merlin-sorozat szerzője." Endless összefoglaló

12.07. Andreas Eschbach: Hajszőnyegszövők + Dan Simmons: Hyperion bukása I-II. ekultúra

12.05. Északi Szövetség - Tikos Péter grafikák

12.03. Filmdroid kritikája a Pandorumhoz + Conan 2011 - adatlap

12.03. Csilla (Hanna) az Északi Szövetségről

12.03. Az egyik idei m.a.g.u.s. meglepetés: Az Északi Szövetség (Népek és birodalmak sorozat), m.a.g.u.s. Elsőként nálunk, hírként!

12.03. GRR Martin Trónok harca filmsorozat (forrás: rpg.hu topik): "Leforgattak a pilotot, most a post-production zajlik. Valoszinuleg jovo ev elso feleben dont az HBO, hogy berendeli-e az elso evadot vagy sem. Csak olyan kommentarokat meg ertekelseket lehet olvasni, hogy maga a berendeles eselyes. - morbiczer"

12.03. Lekerült az egyik kérdőjel a Delta honlapjáról. Megjelent az Írókör második antológiája. (rpg.hu)

12.02. m.a.g.u.s. Karr-Khazad: "Az a kötet miattam késik, egy hosszabb Chapman történet lesz benne." A Karneválból jövőre jön a táblaborítós újrakiadás.

12.01. Kérdőjelek a Delta honlaján... "Kedélyborzolás jelleggel: biztos feltűnt sokaknak a honlap betöltésekor megjelenő három kérdőjel. Mindhárom egy-egy M.A.G.U.S. meglepetést takar, melyekről a hónap folyamán szép sorjában rántjuk le a leplet."

Mi már tudjuk, mi ez a három meglepetés... Nálunk lesz először olvasható, mégpedig a hivatalos bejelentés előtt két órával. Szóval tessék sűrűn ide látogatni!:D

12.01. A cikkek/főhírek alatt hozzászólási funkció is elérhető regisztrált tagjaink részére. Több témában is elindult valamiféle kommunikáció, érdemes rápislantani.:)

12.01. Értesültünk a Delta Vision kiadó idei meglepetéseinek részetes tartalmáról. Hááát... nagyon-nagyon ÜTŐS lesz!:D
Bővebben a december 12-ei rendezvényen (Egy Fantasztikus Nap)...


12.01. OFFTOPIC!: Szeretjük a több nézőpontot a legtöbb ügyben, és mivel többeket érinthet (mert lassan tényleg "fantasztikus" méretű a pánikkeltés): http://www.stop.hu/articles/article.php?id=548928 + http://www.ideal.hu/h1n1.html. Mérlegelj!

11.28. Zombieland (vígjáték)

11.28. Caldwell írta: "

Közben most már végleg eldőlt, hogy nem fogom összecsapni a KE-t egy sietős idei megjelenés kedvéért. Nem sok van már hátra belőle, de még most is folyamatosan támadnak olyan ötleteim, amik miatt a már befejezettnek gondolt fejezeteket is javítanom kell - avagy totálisan átírni. És egy végső nagy hirig megírása - kb. 40-50 oldalnyi - még előttem áll. Eredetileg ezt nem terveztem, egy "kisebb" lezárással akartam félbehagyni a történetet... de úgy döntöttem, legyen az első kötet is önmagában kerek egész - emiatt kell még pluszban hozzáírnom. De kétségkívül jobb lesz így; én legalábbis már most elégedettebb vagyok vele, mint az eredeti elképzelésemmel lettem volna. Január végi megjelenés várható. A Káosz Erdeje címlapfestménye.

11.26. Egy Fantasztikus Nap 2009.: időpont: december 12-én 10-18 óráig. Helyszín: Sárkánytűz Budapest. Kiemelt díszvendég: John Caldwell. Vendégek: a Káosz Világa írói. Jelen lesznek valószínűleg: Roham, Karcolat, Lidércfény, Ammerúnia Műhely, Delta Műhely.

11.26. Idézet: "Harrison Fawcett: A Korona Hatalma november 23-án megjelent! Más kötet idén már nem várható a kiadótól. A Korona hatalmának - amely tartalmazza a Megátkozott bolon világ c. novellát is - újra kiadása után igyekszünk minél hamarabb két új Brett Shaw regénnyel is megörvendeztetni az olvasókat. Ezek közül az egyik talán már az első negyed év során meg is jelenhet. Mi a M.A.G.U.S.-os csapat dolgozunk a következő évi kiadványokon. Mivel eleddig nem kaptam érdemben választ a Délvidék kieggel kapcsolatban a kiadóvezetőtől, így a saját szakállunkra, de befejezzük a kötet kivitelezését alkotótársaimmal.
A regények közül az Egyezségről hallottam idáig bővebb információkat - Ian beszámolt a haladásról. Sztem abból a kötetből talán az első negyedév vége felé lehet könyv.
A Halo és a C&C regények sorsáról tegnap, mikor délelőtt benéztem a szerkesztőségbe azt az információt kaptam, hogy az első negyeévben igyekeznek megjelentetni mindkettőt, de ez függ a többi szerző és világ "termékenységétől" is. Természetesen ez ügyben még a Dragon Age is "labdába rúghat".Forrás: TUAN

11.26. John Caldwell: Káosz Erdeje idei megjelenéséről: "Sajnos, ez kizárt, mivel ehhez már rég nyomdában kellene lennie, és még javában írom. Egy kissé belebonyolódtam a sztoriba, és időbe telik rendet tenni... Ráadásul átestem egy influenza-szerű betegségen, és az elmúlt tíz napban alig írtam valamit. Tegnap kezdtem újra; még elég sok munka lesz vele. Valószínűbb a januári megjelenés."

11.24. Delta hírek: Greg Keyes - "Nem akarom elkiabálni, de életműkiadást tervezünk. Na persze kérdés, a közönség hogyan fog reagálni az íróra... A terveink között elsődlegesen Keyes fantasy regényei szerepelnek: a Váltott Isten gyermekei két kötete és a The Kingdom of Thorn and Bones. A The Age of Unreason, a Babylon 5-kötetek és az általa írt Star Wars-részek kiadásán egyelőre nem gondolkodunk."

11.20. Soren Ward: Leceai játszma (ajánló, olvasói vélemény) - Ammerúnia

11.18. Káosz Világa Élő Szerepjáték

11.18. Forgotten Realms: The Library

11.18. Filmcsemegék: Clash of the Titans + The Twilight Saga: New Moon + The Wolfman + Avatar

11.16. Nyomdában a Fagyföld II.

11.15. Game of Thrones (GRR Martin) gárda (HBO) fotói  - Trónok harca11.13. Fagyföld: újabb olvasói kritika a fórumon! (Silver után dömper olvasatából): http://www.cherubion.hu/forum/viewtopic.php?pid=68740#p68740

11.12. Magus meglepetés év végére: "Csak annyit mondhatok, hogy NEM törpés antológiáról és nem is a Garmacor 2-ről van szó. Utóbbi idei leadás ugyan, de megjelenni csak jövőre fog." G. A.

11.12. Dragonlance: "A fordító jelenleg is dolgozik egy művön, ami - valószínűleg - a jövő év első felében jelenik meg. A könyv eredeti címe: Dragons of the Dwarven Depths."

11.12. Káosz Erdeje és egyéb infók: "Jövőre elvileg lesz majd az én 30 éves írói karrieremet vázoló kötet, az Univerzum örökösei, s 2011-ben pedig valóban jöhet a Cherubion 20 éves kötete. De addig még gyűjtünk hozzá egy kis anyagot.
Fogok foglalkozni a Káoszaréna kártyajátékkal, de még mindig a Káosz Erdejét írom, s minden mást félretettem. Már rég be kellett volna fejeznem, de hát Silver arra biztatott, hogy ne kapkodjam el... :-) Sajnos, van még vele munka bőven, mert egy kissé felturbóztam az eredeti ötletet, s gyakorlatilag emiatt elkezdtem újraírni egyes jeleneteket... ha nem is a legelejétől, de kb. az egy harmadától. Eszembe jutott, hogy nem kéne teljesen elfeledkezni Lucindáról és SG gyermekéről sem... szóval, átvariáltam kissé a történetet." J. C.

11.10. Az "Alexandrában" előrendelhető Bán Mór: Hunyadi - A Csillagösvény hídja
Megjelenés nov. 20.

11.10. Megjelent: Steven Erikson: Csontvadászok (Malaza)

11.10. Novemberben várható megjelenések: Folyamszülött; Hajszőnyegszövők; Karr-Khazad kapui; Delírium.

11.10. A mesék szerepe a gyerekek életében (Fiction kult) + Dan Simmons Hyperion I-II ekultúra + Darren Shan: Farkassziget

11.10. Már több mint 900 olvasó töltötte ki a "Nagy Fantasy-kérdőívet", holott egyes partnereinknél még csak a napokban kerültek ki a cikkek/figyelemfelkeltő bannerek. Köszönjük az eddigi részvételt!

11.10. Jó érzés hinni, hogy része lehetek az univerzumnak (Beszélgetés Eve Rigel íróval): 2009-11-08-ai bejegyzésnél keressétek az interjút

11.08. Umberto Fantasy-oldala több mint 5000 képpel

11.07. Kis statisztika: a leglátogatottabb hazai fantasy-híroldalként havonta durván 2000 egyedi látogatóhoz jutunk el, folyamatos növekedés mellett. Köszönjük a bizalmat kedves Olvasóinknak! Játék: keress rá a "fantasy" kulcsszóra a Google keresőjében. :)

11.05. Karcos Este Nemes Istvánnal, december 12-én.

11.04. Kávéházi beszélgetés - Santorina Grey (Tinta Klub, archív)

11.04. Prince of Persia Film Official Movie Trailer HD

11.03. Terry Pratchett: "...a jövő évet - Pratchett-téren - gyors egymásutánban két könyvvel kezdjük: az Érdekes időkkel és a Maskerade-del." Forrás: DV fóruma

11.03. TUAN SciFi: "A kiadóvezetői irodában jártam az imént, és ha már úgy is ott voltam, és előtte olvastam a fórumot, rákérdeztem a Korona hatalma és a Megátkozott bolond világ helyzetére is.
A kiadóvezető kijelentette, hogy karácsonyig még napvilágot lát ez a kettős kötet is. Jelenleg épp a borító készül."

11.03. Megjelent, és kedvezményesen rendelhető a Morgena könnyei című M.A.G.U.S.-klasszikus!

11.03. Muldoom nyilatkozta: "a Sötételf valóban két kötetes, és mindkét kötet önállóan (is) élvezhető. Az első kötet inkább a harcosok (testőrök és szabad vadászok) oldalát veszi nézőpontnak, míg a másodikban nagyobb teret kap a mágia... Árnyelf: igen, már vannak konkrét közreműködők az új Asslanthasi Aldyr-sztorik kapcsán. Tim Morgan már megírta a Démonhercegnő folytatását, és mások is jelezték érdeklődésüket a "shared-character" kötet iránt."

11.01. Az első kötet megjelenik idén novemberben: Joe Abercrombie: First Law-trilógia (ismertető: endless)11.01. M.A.G.U.S. - Delta Vision: Biztosan dolgoznak a háttérben a következőkön: Krán (Raoul Renier), Bíborgyöngyök 3. (Raoul Renier szerk.), "Erion" (dupla novelláskötet), Vihar Ibara felett (2. kötet), Garmacor 2. (Wayne Chapman). 

10.31. Információk a Sötételf c. shared-world antológiához: "Sötételf. Haladok vele, december végére összeáll a kötet! Utána a labda a kiadónál van - szerintem február-márciusban esélyes, mint elmaradt klubkönyv... Asslanthasi Aldyr-sztorik ebben a kötetben nem lesznek. A szerkesztés első fázisában van egy Aldyr-válogatás is (készültsége durván 60%), de megjelenési tervekről még korai lenne nyilatkoznom. Az biztos, hogy lesz - valamikor. A Sötételf shared-world kötet, kifejezetten Baar-Shagyr tartományban pergő sztorikkal. Aldyr szűk értelemben ma már "árnyelfnek" számít, és a tartomány határain kívül kalandozik, miként Asslanthas is önálló "birodalom". Ezért fog külön kötete(ke)t kapni a tervem szerint." Nyilatkozta: Muldoom

10.30. Olvasóink küldték: "Egy hír Londonból: a nemzeti színház műsorra tűzi a Nation című színdarabot, Terry Pratchett regényének adaptációját. Linkek:
http://www.terrypratchett.co.uk/news/National.html
http://www.londontheatre.co.uk/lashmars/nationnt/index.html
http://www.visitlondon.com/events/detail/5795064

10.30. TUAN: "Ami a Délvidék I-t illeti, ez ügyben én csak annyit mondhatok, hogy a fejlesztőgárda dolgozik a köteten, sőt azóta a csoport egy újabb szekciója belefogott pár a DÓB-ot, illetve Godont és Új-Godont érintő anyag alaposabb kitárgyalásába." És: "A Dragon Age kötet A Könyvesboltban is kapható lesz pénteken."

10.29. Fagyföld 2. - Döberki vér - Tartalom:
Jeffrey Stone: Jégviperák
Douglas Rowland: Az érc fiai
Marco Caldera: Vöröslő álmok
Benjamin Rascal: Amikor a Jégork szól...
John Caldwell: Holtjáték

10.28. Kerem Beyit festő honlapja

10.28. A Pratchett-sorozatról nyilatkozta a kiadó képviselője: "...sajnos ebben az évben nem tudjuk már kihozni az Interesting timesot. Személyesen is Elnézést kérek, ez leginkább az én hibám!
Az egyetlen vigasz, hogy a jövő évet - Pratchett-téren - gyors egymásutánban két könyvvel kezdjük: az Érdekes időkkel és a Maskerade-del."

10.28. Caldwell nyilatkozta a Káosz Erdeje I. kapcsán:" A KE elvileg december 1 és 10 között jelenhet meg... később már nem igazán érdemes piacra tenni (szerintem) a nagy karácsonyi könyvdömping miatt - de ezt természetesen a kiadó dönti el.
Ha le tudom adni a regényt jövő hét hétfőn - vagy max. 2-3 napos csúszással -, akkor ez a december elejei megjelenés kivitelezhető. Gond akkor van, ha csúszok vele. :-))

Mennyiségileg nagy valószínűséggel meglesz az első kötet anyaga, a terjedelem miatt nem fogok csúszni... csak a sztoriban jó helyen szeretném lezárni... mert bár igazából az események a második kötet végén csúcsosodnak ki, úgy szeretném megírni, hogy ne egy kettévágott könyv első fele legyen, hanem önállóan is (majdnem) megállja a helyét. /A "majdnem"-mel arra utalok, hogy az első részben történik pár olyan esemény, amit mindenképp nyitva kell hagynom, magyarázat nélkül - hogy a második részben nagyobbat szóljon. Tehát emiatt nem lehet majd teljesen önálló történetnek tekinteni az első kötetet - de azért igyekszem./"

10.27. TUAN: "a Hollóidők 3 kapcsán a kiadó a kéziratra vár, ezért nincs új, fixált megjelenési időpont. Amint a kézirat megérkezik hozzánk, utána kb. 40 nappal már a boltok polcain is lesz a kötet.
A Dragon Age: Az elorzott Trón - ahogy a főoldalunkon is látszik - október 30-án jelenik. A Könyvesboltban már valószínűleg 29-én kapható lesz."

10.27. "Leadtam a Fagyföld 2-t a kiadónak - szerintem november végén esélyes lehet a megjelenés. Címlap & tartalom kirakva a főoldalra. Még annyit fűznék hozzá az odaírtakhoz, hogy a nyitó novella, amit eredetileg 3-4 oldalasra terveztem, a végén kb. 25-30 oldalas lett. Emiatt csúsztam el ismét... de most már tényleg KE befejezés! Van még rá egy hetem :-))." Caldwell

10.26. Fagyföld 2.: "Caldwell az utolsó simításokat végzi a köteten, a leadása hamarosan várható. A nyomdába kerüléstől számítva pedig 2-3 hét, amíg a könyvesboltokban megvásárolható lesz, szóval én november végét tippelem a megjelenésre.- írta Newman."

10.26. Jan van den Boomen: Morgena könnyei október 29-én jelenik meg. Archív: Terry Goodkind: A fantom (ekultúra.hu)

10.23. Delta Vision: Megjelent, és már kedvezményesen megvásárolható webboltunkban Raoul Renier: Korona és kehely című klasszikusa! Még ez évben megjelenik Karr-Khazad kapui című legújabb M.A.G.U.S.-antológiánk!

10.21. Közeledik az év vége, de egyes kiadók körül meglehetősen nagy a csend... Az idei kínálat ha nem is lesz bőséges, ám akad majd néhány csemege, amelyeket érdemes lesz közelebbről is megszemlélnünk. Addig is izgatottan várjuk, mennyien fogják kitölteni a kérdőívet (lásd itt). Jelenleg több mint 500 válasz már beérkezett!

10.17. Egyeztetések folynak azzal kapcsolatban, hogy a II. Egy Fantasztikus NapKarcos Esték rendezvénysorozattal. Eredetileg a Karcos Este december elején kerül megrendezésre (vendég: John Caldwell), míg az Egy Fantasztikus Napon a magyar-fantasy világokr rendezvényt összevonjuk-e a a kívánunk fókuszt helyezni december 12-én. Utóbbi eseményen zárul majd a Fantasy-kérdőív nyereményjátéka is (sorsolással). Amennyiben a két eseményt összevonjuk, valószínűleg a Káosz Világa lesz terítéken, kiemelten John Caldwell és munkássága.

10.15. Anthony Sheenard nyilatkozta: "Most éppen a Megátkozott, bolond világot és A korona hatalmát szerkesztem, mivel a Tuan kiadó karácsony előtt újra kiadja őket… a kettőt egy kötetben. Először kilenc évvel ezelőtt jelent meg a magyar Szent Korona 27. századi története, a Mysterious Universe sorozat részeként. Merthogy a MU is kilenc éves, 2000 májusának környékén jelent meg Fawcett: AranypiramisMisztériumjáték egy kötetben, külön beharangozóval… "

10.15. Eric Muldoom tette közzé: "Codric-kronológia az elképzelésem szerint:
1. KALANDOZÁSOK - fiatalkori sztorik - Merkává előtt (***=megírva)
***Dúvadak
2. AZ ARANYVÁROS - Merkává
***Codric
3. HITEHAGYOTT - Merkává után - a halál keresése - "Deres" első időszaka
4. A DERGÁN FARKAS - KONDOR - Vimáná és közvetlenül utána
***Koponya és Karom - a háborúban megkeseredve
***Négy vörös szempár
5. A KÁOSZ LOVAGJA - Új élet - Vimáná után - felszabadult kalandozás - FAGYFÖLD időszaka és utána
Zsoldos és tolvaj (2010 vége)
***Jégbe zárt emlékek - kifelé a zsoldoséletből
Tűzlovasok (írás alatt, a Fagyföldi sztori folytatása)"

10.14. Kis szünet után újra itt, vélhetően naponta. Cherubion kiadó - hírmorzsa: még idén várható: John Caldwell: A Káosz Erdeje; Fagyföld II., Delírium (sf antológia).

10.13. Megjelent Luis Saul: Della bábjai!

10.05. Október közepén várható David Gemmell: Viharlovas c. regénye!

10.01. Delta Vision hírek első kézből: "Előkészületi fázisba került Greg Keyes - Folyamszülött és R. A. Salvatore: A kalózkirály c. regénye. Hamarosan jön a Morgena könnyei, és valamivel később a Korona és kehely. Október 9-11-ig társas- és kártyajáték találkozó lesz Nógrádonyban."

*************************************