Évzáró gondolatok 2008.

Írta: Névtelen (nem ellenőrzött) - 2009. 03. 16. - 09:47

A 2008-as év utolsó napjaihoz néhány gondolat: úgy tûnik, a hazai fantasy-kínálat - hasonlóan több más szektorhoz, s igazodva a vevõi igényekhez - polarizálódik. A felsõ pólust adják az exkluzív kivitelû, magas árfekvésû és vaskos kiadványok (pl. Martin és Erickson kötetei, vagy címek közül a Katedrális és a Vasemberek. Másik oldalról pedig továbbra is van kereslet az alacsonyabb árfekvésû, "könnyedebb" olvasmányokra (bár utóbbiakat manapság leginkább a Starcraft, Warcraft kötetek és egyéb játékok/mozifilmek adaptációi képviselik egyedül, amelyek menedzselése nem igényel sem különösebb reklámozást, sem különösebb stratégiai vagy taktikai érzéket).

Ebben a helyzetben a közepes árfekvésû (durván 1500-2000 forint értékû) kiadványok (és sorozatok) jövõje meglehetõsen kérdõjelessé vált. 2009-2010-ben valószínûleg tovább tisztul a piac, és az SF vonal erõsödése mellett további tendenciákat látunk majd kibontakozni, izmosodni.

Az életerõs sorozatok jövõje közepes távon biztosítottnak látszik, ellenben elõfordulhat, hogy néhány kedvencünket üzletben már nem, csupán az otthoni könyvespolcon láthatunk viszont. Mi itt leszünk, és legjobb szándékunk szerint tudósítunk a változásokról.


Klassz olvasnivalókban gazdag Új Esztendõt kívánunk minden kedves Látogatónknak! BÚÉK!