Hírfutár 2009. február

Írta: Névtelen (nem ellenőrzött) - 2009. 03. 16. - 09:52

02.20. Tegnap monstre tárgyalások folytak a Delta Vision idei terveirõl, ami a m.a.g.u.s. világát illeti. Pár elcsipegetett morzsa, mert éppen ott jártunk és sikerült pár szót váltanunk a vezetõkkel: biztosan jön rövid idõn belül (a fcentrum szerkesztõi szerint március-június között): magus klasszikusok: Raoul Renier: Korona és kehely + Ray O`Sullivan: Sötét térítõ + új antológia (igen jó eséllyel a Bíbor gyöngyök). Morgena és Sogron 2. is napirenden van (azaz tervez velük a kiadó), ám egyelõre határidõk nélkül. Már az is eldõlt: a m.a.g.u.s. novellapályázatot ezentúl minden évben meghirdetik. Kornya Zsolt újra aktív, figyelmét a Bgy projektnek szenteli.
Egyéb fronton elõkészítés alatt van: Salvatore: Számûzött + Menedék + Az orkkirály I. kötet.
Orkkirály magyar borítója. Beszereztük a helyszínen a Farkasátok c. kötetet és a Fegyvertársakat. Utóbbi szép vaskos kiadvány lett.

02.20. Fórumról: A Tuannál készül egy Marionett c. m.a.g.u.s. regény (szerkesztési fázis), továbbá a Délvidék I. rpg kiegészítõ, amely idézve a beküldõt: "Ordanra és a Hat Városra fókuszál, kissé klánok, rendek, kissé mágiakieg - godoni mágia-, kissé világleírás."

02.18. Valamint egy örvendetes és fontos hír, ami beszivárgott hozzánk (tudjáok, azok a fránya verebek): Raoul Renier újra aktív, végre több fronton szerkeszt és ír, tehát a közeljövõben több újdonságra számítunk tõle! Számunkra ez "A hónap híre!":)

02.18. Érdekes, de csak most a napokban került át "rendelhetõ" státuszba Soren Ward: Leceai játszma c. regénye az Alexandra hálózatában. A Silverland is most fogja beszerezni. Rövidesen terjedelmesebb részletet közlünk le a regénybõl.

02.18.
David Eddings Belgariad-ciklusáról vélemények itt

02.16. Az idei év - mondhatnánk: majdnem stílusosan - sötételfekkel vette kezdetét. A legújabb: Salvatore: Kardok tengere Mi lesz a folytatásban? Gõzerõvel készül pl. a Fagyföld c. antológia + kiadásközeli állapotvan van egy Cherubion Scifi antológia + Newman: Naplovagja + érkezik Gaiman: Coraline. Utóbbiról egy korrekt kis ismertetõ itt: Az Endless értékelése

02.10. John Caldwell terveirõl: Én is remélem, hogy megjelenik nyár elején a Káosz Erdeje, de persze sok víz lefolyik még addig a Tiszán.... A hosszútávú terveim közt szerepel egy Bredanos gyujteményes kötet: abban lesz majd benne a Nincs kegyelem és A Káosz Sötét Oldala, plusz még pár közbeékelt "életrajzi" novella, amiket ezután írok meg.... A Káosz Dréniában "brutális veziója" nagyon alapos átírás lesz, nem csak stilisztikai javítgatás. Eleve az az alapveto változtatás, hogy egy a Drénia történetét író khobíri mágus lesz a narrátor, és jóval komorabb lesz a hangulat. Hogy mikor fogom megírni? Most már nagyon érik bennem... valószínuleg a Káosz Erdeje után annak esek majd neki. Mindezekrol bõvebben itt olvashatsz

02.09. A Fiction Kult felhívása

02.09. Új webhely a fantasztikum kedvelõi számára: a Fiction Kult (www.fkult.hu) tavaly novemberben indult, non profit alapon mûködo online fantasztikus újság, melynek állandó csapatába szerzõket és szerkesztõket keresünk. Ennek érdekében tettünk közzé egy felhívást – ami egyelõre a Delta Mûhely weboldalán jelent meg –, de szeretnénk minél több helyre eljuttatni. Fiction Kult - képzelet, irodalom, kultúra

02.09. A Fantasya.hu szerverét a fenntartók eladták, a honlap így bizonytalan ideig szünetel. A készítõk mindenesetre tervezik az újraindítását (amelynek egyedül technikai akadályai vannak).

02.09.
The Hunt for Gollam (trailer) rpg.hu + A (nyugati) fantasztikum alkonya (cikk és vélemények) endless

02.08. Mind dolgozik jelenleg Wayne Chapman? "egy számítógépes szerepjáték magyarításának munkálatait koordinálom, emellett egy novellafüzért, egy regényt és egy képregény-szövegkönyvet próbálok tetõ alá hozni."

02.04.
Regényírói mesterkurzus + Margaret Weis és Tracy Hickman új sorozatba kezdett (rpg.hu)

02.04. Hírmorzsák utáni kutakodás: A Tuan háza táján készül a Délvidék I. rpg-kiegészítõ (munkacím). Farkasátok: olvasói kritika + Beérkezett az elsõ 4 kisregény az Eric Muldoom által jegyzett Sötételf c. megosztott-világ kötethez (Ammerúnia). Andy R. Cain nekilátott elsõ regénye (Õsök vére) utómunkálatainak.

02.03.
Eric van Diennel készült interjú

02.03. A Delta Vision kiadó novellapályázatot hirdet M.A.G.U.S. Tehetségkutató verseny 2009 címmel. A pályázatra a lenti háttéranyag felhasználásával, Torozon tavernájához erosen kötheto novellákkal lehet nevezni. A pályamuvek közül 5 kerül értékelésre és díjazásra. A díjazottak megjelenésre kapnak lehetoséget a Delta Vision Kft. M.A.G.U.S.-sorozatának novelláskötetében, valamint írói honoráriumban részesülnek. Pályázati anyag