Hírfutár 2009. április (archív)

04.29. A Kossuth kiadó fantasztikus sorozatáról (rpg.hu) + Antikvár újdonságok a Szellemlovasban

04.28. A Fagyföld antológia legkorábban május végén-június első hetében jelenik meg. A szerkesztő a napokban adja le a kötetet a kiadó felé.

04.27. Megújult a
Szellemlovas toplistája.

04.24. Javítottuk a Káosz Világa menü linkjeit. Májusban frissítésekkel jelentkezünk Worlukhoz. Frissítettük a M.a.g.u.s. blokkot is.

04.23. Információink szerint a Fagyföld I. kötete ezen a héten nyomdakész állapotba kerül. Várhatóan a következő szerzők jegyzik majd: Colin J. Fayard, Tim Morgan, Eric Muldoom, Allen Newman, Eve Rigel, Norbert Winney.

04.22. Newman nyiltakozta: "A Naplovag tehát nyomdába adásra kész állapotban van, most már a kiadón múlik, hogy mikor indítja a folyamatot, ez már üzleti döntés. Amint a kötet nyomdába került, szerintem a főoldalon hírben is megjelenik, de én is bejegyzem a fórumra - onnantól számítva kb. 2 hét hogy a könyvesboltokig eljusson.
Másik hír, hogy időközben gőzerővel folyik a Fagyföld antológia szerkesztése, és úgy tűnik, hogy az írásom az első kötetben kap helyet. Ezt a novellát is a héten javítottam véglegesre, és adtam le szerkesztésre."

04.22. Frissült
Eric Muldoom honlapja néhány információval (megjelenési tervek). 2009-es megjelenések tervezett időrendje: Codric - Jégbe zárt emlékek; Klembörg farkasai; Sötételf - a harcos (regény)

04.21.
Az Idő kereke sorozat folytatásáról

04.20. A fantasy és irányzatai szakdolgozat, 2009

04.20. Rövidesen megújul a Tuan kiadó webhelye. Elkezdjük a héten frissíteni a világokhoz rendelt anyagok url címeit.

04.19. Nemes István nyilatkozta: "Egyébként, ha valakit érdekel, két kisregényem (128 oldalasak, kb. Osiris formátumban) már nyomdában van, és elvileg a jövő héten mindkettő megjelenik. Egyik sem John Caldwell, egyik sem fantasy, egyik sem a szokásos stílus... csak szólok. :-))

Vérvonal-sorozat 1. kötet - Devlin Haynes: Éjmámor (tinik és vámpírok)
Futballsztár-sorozat 1. kötet - Jensen Harris: Kezdőrúgás (egy fiatal srác futballkarrierje)

Ezekből kell még 2-2 folytatást írnom május 31-ig... úgyhogy addig biztosan hozzá se tudok nyúlni a KE-hez, örülök, ha a köztes napokon a Fagyföldet be tudom szerkeszteni és időben leadni. A Fagyföld 1 az oké, annak már a legvégén tartok, de a Fagyföld 2-be még be kell fejeznem a döberki kisregényemet. És még írótársaim közül is néhányan a saját művük befejezésén ügyködnek - de már mindenki a végénél jár... úgyhogy elvileg az is összejöhet elég hamar."

04.14. Tuan fórum: "várható újrakiadásokról: Hawkwood: Farkasének, Árnyjáték, Alan O`Connor: Hollóidők, A vas ideje, Csillagvető."

04.14. Brandon Sanderson Ködszerzetének folytatásáról: "még ősszel meg szeretnénk jelentetni a második könyv, a Well of Ascension részeit". Forrás: DV fóruma.

04.14. Új helyre költözött a
Lavarhion.

04.13. Nemes István jelenleg is dolgozik egy háromrészes Worluk-független trilógián (Vérvonal sorozat), amelynek első regénye az Éjmámor címet viseli. További tervei között szerepel "Szupersztár" címmel egy focis témát feldolgozó, ám misztikummal vegyített trilógia megírása, valamint a döberki vámpír újabb történetének elhelyezése a Fagyföld II. kötetébe. A Káosz Erdején is munkálkodik.

04.09.
Előrendelhető a legújabb MAGUS antológia! Címe: A végzet masinériái

04.09. Morzsa: Az idei év első Dragonlance kiadványának megjelenése őszre tehető. Az első újrafordított Pratchett-regény ez év végére - jövő év elejére várható.

04.08. Néhány fontos történés: 
Karcos Este Fonyódi TiborralCherubion Exkluzív Könyvklub , amely 3 keményfedeles kötetet tartalmaz: Newman: Naplovagját, a Fagyföld első kötetét és a Muldoom és barátai által jegyzett Sötételf c. dark fantasy antológiát.

04.06. Honlapunk egyik hírszerzője a napokban Debrecenben tartózkodik, így jó eséllyel várható némi előretekintő beszámoló John Caldwell és a Cherubion kiadó stábjának idei terveiről.

04.02.
Ködszerzet II. előrendelés

04.01. Az Idő Kereke sorozat amerikai kiadója, a Tor Books bejelentette, hogy az "A Memory of Light" munkacímet viselő utolsó könyvet három kötetre osztják, melyek 2009., 2010. és 2011. novemberében jelennek meg.
A teljes hír - rpg.hu