Hírfutár 2009. május (archív)

Írta: Aldyr - 2009. 06. 03. - 11:15

05.29. David Abraham: A Shadow in Summer (rpg.hu) + Dedikálások a Könyvhéten a Tuan részéről

05.28. Mint a címlapon is láthatjátok: kapható George R. R. Martin: A tűz és jég dala I-III. (újrakiadás).

05.26. A KIMTE honlapjáról letölthető Fonyódi Tibor előadása és a beszélgetés a hazai sci-fi helyzetéről. Ugyanitt, a Galériában a képek is megtekinthetőek.

05.26. A Kimte szervezésében a szeptemberi Karcos Este vendége Nemes István (John Caldwell) lesz. A több mint két évtizedes munkásságáról, a másfélszáz regényéről, az általa kitalált és írótársaival együtt megalkotott fantasy világokról, és a terveiről beszélgetünk. Forrás: cherubion fórum

05.25. Szülinapos Scriptorium - Tagfelvétel és Karcolat antológia - Felhívás!

05.24. A legendák királyai: a sárkányok (Fiction Kult)

05.23. Neil Gaiman: Sosehol (ismertető, rpg.hu) + Alan Dean Foster: Terminátor: megváltás + Lisa Smedman: A hívek felemelkedése

05.23. A Drizzt-saga (Darth Revan összeállítása): Sötételf-trilógia:Otthon, Száműzött, Menedék. Jeges Szelek Völgye trilógia: Kristályszilánk, Ezüst erek, A félszerzet ékköve. A drow öröksége: Örökség, Csillagtalan éj, A sötétség ostroma, A hajnal ösvénye, A sötétség útja: A Csend pengéi, A Világ Háta, Kardok Tengere. Vadászpengék:,Ezer ork, A magányos drow, Két kard. Átmenetek: Az orkkirály, Pirateking, Ghostking. Zsoldosok sorozat (Artemis és Jarlaxle történetei): A szilánk szolgája (Szukitsos kiadásban A kristályszilánk szolgája), A boszorkánykirály ígérete, A Vérkőföldek királya.
A szilánk szolgája A Világ Háta után és a Kardok Tengere előtt játszódik, A boszorkánykirály ígérete és A Vérkőföldek királya a Vadászpengék idején játszódik. Pap ciklus (Cadderly története): Kantáta, Shilmista árnyai, Éjmaszkok, Az elesett erőd, A káosz átka.
A Pap ciklus A sötétség ostroma és A hajnal ösvénye között játszódik.

05.21. Kis távollét után újra hírmorzsák: "a Delta Vision fogja kiadni a Terminator Salvation regényváltozatát".

05.17. Elkészült a Lidércfény Ammerúnia különszámának 24 oldalas béta változata (egyelőre még ne keressétek a honlapon). Várható megjelenése: 2009. május vége. A kiadvány célja tömör, izgalmas ismertetőt adni a világról.

05.16. Fagyföld I. shared world antológia. Tartalom:

Előszó
Tim Morgan: Mielőtt leszáll az éj
Allen Newman: Vadászat fagydémonra
Tim Morgan: Vének, de drének
Colin J. Fayard: Apám nevében
Norbert Winney: Démoni rafinéria
Eve Rigel: Te is, fiam, Wilfred?
Tim Morgan: Boszorkányköd
Eric Muldoom: Jégbe zárt emlékek
John Caldwell: Hlavklad

05.16. Bán Mór nyilatkozta: "Most írom a harmadik kötetet (Hunyadi sorozat), szeretném ezt is novemberi megjelenésre befejezni."

05.16. Összeállt a Fagyföld I. kötete!!! Most már bizonyos, hogy a NORDES és a KONDOR, valamint a MOKHARA mintájára újabb shared-world kötettel készült el a kiadó szerzői gárdája. A John Caldwell szerkesztő által jegyzett első kötet hétfőn kerül tördelésre, korrektúrára.

05.15. Körülbelül 2-3 hét múlva számíthatunk az új Tuan honlap elindulására.

05.15. Douglas Rowland nyilatkozta: "Az Alkony 4-et természetesen még meg fogom írni, és a Cherubion világán játszódó novelláskötetet is összehozom, mert ezek nélkül nem tudnék többé nyugodtan aludni... Tehát azt mondom, legkorábban 2010 év elején jöhet ki az Alkony 4. Ettől függetlenül igyekezni fogok, de most úgy áll a helyzet, hogy a Fagyföld 2-be írt kisregényem utolsó fejezetén kb. 2 hónapja dolgozok, és ez végtelenül elkeserítő, ilyen lassan soha életemben nem haladtam még."

05.13. Brandon Sanderson: "A Ködszerzet-sorozat második könyvének köteteit az ősszel szeretnénk megjelentetni. A harmadik könyv pedig jövő év első félévében jönne sorra." Delta Vision fórum

05.12. XXXI. Beholder találkozó idén júniusban!

05.12. Wayne Chapman nyilatkozta a Holdfényemberről: "a Holdfényember régi tartozásom, amit előbb-utóbb mindenképp törleszteni fogok. Én sajnálom a legjobban, de mostanság esélyem sincs hat-nyolc hónapra elvonulni a világtól egy-egy kézirat kedvéért, ahogy azelőtt (utoljára a Kelet szél első kötetének születésekor) tettem. Ha lesz megoldás, lesz Holdfényember is, ígérem."

05.12. R.A. Salvatore Kalózkirály c. kötetéről nyilatkozta a kiadó képviselője: " A könyvvel már legalább két hónapja dolgozik a fordító. Továbbra is reméljük, hogy a megadott határidőre elkészül vele, és terveink szerint meg tudjuk jelentetni a kötetet. A The Ghost King viszont angolul is csak októberben jelenik meg, ezért addig mi sem tudunk foglalkozni a kiadásának előkészületeivel."

05.11. Gratulálunk a 3. Ammerúnia irodalmi pályázat nyerteseinek! A szerzők és novelláik: 
1. Bereczki Viktor: Haláltánc
2. Szökrönyös László: Áldás
3. Boruzs Gergely Gábor: Holdtölte
Rövidesen bővebb infó várható (+ a grafikai rész értékelése éppúgy).

05.11. Könyvhétre jelenik meg: Sheenard: A főnix ébredése (sf)

05.08. Elgondolkodtató érdekesség: G.R.R. Martin: Trónok harca újrakiadás

05.07. A Tuan fórumáról: a Doom3 már a korrektúra felé tart, a fordítás elkészült, egy hónapon belül várható a boltok polcain. A Halo még fordítás alatt valószínűleg már csak a harmadik negyedévben jelenik majd meg. Ami a Howard köteteket illeti:
1, A Solomon Kane kötetben az összes novella benne foglaltatik, még a töredékesek is.
2, Újabb Howard kötet csak elektronikus formában várható tőlünk, könyv formátumban már újabb nem, mivel még mindig viszonylag kis nehézség árán elérhetőek a Valhalla kiadó e témájú termékei.

05.07. Geoff Ryman: Air / Levegő ajánló az endlessről

05.06. Megjelent: R. A. Salvatore: A hajnal ösvénye

05.05. A Renier nevével fémjelzett Sötét Mersant kötetek megjelenését idén nyárra tervezi a kiadó - amennyiben Renier nem készül el időben újabb anyagokkal (pl. Bíbor gyöngyök II., Krán). + The Hunt for Gollum amatőr kisfilm (menüben: enable subtitle, magyar felirat)

05.05. Az új Codex-regényről nyilatkozta Hawkwood: "Nos, készül... Sajnos, csúnyán elcsúsztam vele, életemben még ennyire nem távolodtam el az ígéretemtől ... De dolgozom rajta, nemsokára el kell készülnie.
Napkeleten, Abrysson játszódik, a főszál a "jelenkorban", a mellék pedig a Démonikus Újbirodalom bukása környékén, a kettő hangulatában erősen különböző, de történetileg persze összefügg... harmadik negyedévre (2009) irányzódott elő jelenleg." Forrás: Tuan fóruma 

05.05. Eric Muldoom nyilatkozta: a következőkön van fókusz jelenleg:
- Fagyföld: ide egy új Codric sztori készült.
- Bíbor Gyöngyök: nyáron várható a legelső m.a.g.u.s. elbeszélésem megjelenése.
- Sötételf: jelenleg - nem kevés! - 500.000 leütésnyi anyag van készen hozzá (ezek alfa vagy béta novellák), plusz 300.000 leütésnyi pályázati körös novella.
Ehhez jön hozzá az én 250.000 leütéses regényem, amelyet nyáron tudok megírni (április-július között). Várható megjelenése (ez a terv a mi részünkről): 2009. nyarának vége, ősz eleje.
- Ősök vére: egy másik antológia, amely gyakorlatilag készen van, leszámítva a címadó regényt. Ezen Andy r. Cain még dolgozik, mivel évekkel ezelőtt írta, tehát ráfér a frissítés. Továbbá Soren Ward barátom is jelezte, hogy hozzáfog megírni ebbe a kötetbe egy kisregényt, amelynek cselekménye Leceában játszódik. Az Ősök vére megjelenése - műhelyes oldalról - tehát Caintól függ. A kiadó 2010. elsőként megjelenő keményfedeleseként tervez vele. A kötet gerincét adják még Adrian Darco, Marco Caldera, Pickford, és Timár-Hidy elbeszélései, kiegészítve pár rövid novellával tőlem.
A Kullgan I-II. (2011) szerintem Vasemberek vastagságú nagyregényként esélyes, azaz egyben a két kötet (Sötét Angyalok és Ördögvér folyik benne). Ez egyelőre terv a részemről, bízom benne, a kiadó is támogatni fogja. A folytatás különleges felütéssel indul, de nem szándékozom lelőni a poént.
Vérelf: dark fantasy antológia lesz, Sahwara bemutatásával foglalkozik. Jövőre esünk neki.

Árnyelf: ez a kötet 60-70%-ban már készen van. A Sötételf fogadtatásától függően lesz betervezve a megjelenése.

05.03. Megjelent: M.A.G.U.S.: A végzet masinériái. + Salvatore: Száműzött - ajánló, ekultura + Utolsó simításoknál tart a Fagyföld I. kötete. 

05.03. Várhatóan május-júniusban megjelenik a Gro-Ugon farkasai II. (Tuan)