Hírfutár 2009. július (archív)

07.29. Dreamworld interjú solaria

07.29. Tuan hírek a fórumról: "Jelenleg augusztusra tervezve érkezik a Della bábjai, avagy Marionett munkacímű regény. Természetesen Celsior regényét és a dorani regényt is várjuk, de ezekből még nem kaptunk kéziratot. A Délvidék projekt terveink szerint nem kettő, hanem öt részből állna majd:
Ordan-Hat Város
Pyarron és szövetségesei
Hradzs és az Ibara
Gorvik-Shadon
Nomádok

Ebből a tervből előrelépések az Ordan kapcsán vannak, de ugye itt is a kiadóvezető szava dönt."

07.29. Endless twitter szolgáltatás

07.28. Rövidesen Pilisen találkozik a Cherubion írói stábja! + Bíborgyöngyök 2. Ármányok és álcák vélemény rpg.hu

07.26. MAGUS számítógépes játék rpg.hu

07.26. Harry Potter 6. két modatban: Amolyan sorozat-érzéssel távoztunk a moziból. Azaz pár epizódtörténés hosszan elnyújtva, ám kiválóan (és sajnos rutinból) rendezve... Az anyag olvadáspontja erősen lecsökkent az előzményekhez képest. Egynek azért jó volt.

07.23. A Fagyföld első kötete már tördelés alatt van. Tartalom:
Tim Morgan: Mielőtt leszáll az éj
Allen Newman: Vadászat fagydémonra
Tim Morgan: Vének, de drének
Colin J. Fayard: Apám nevében
Norbert Winney: Démoni rafinéria
Eve Rigel: Te is, fiam, Wilfred?
Tim Morgan: Boszorkányköd
Eric Muldoom: Jégbe zárt emlékek
John Caldwell: Hlavklad

07.22. Allen Newman Naplovag c. kötetéből elérhető egy részlet itt. A kötet már kapható!

07.18. A Bíbor Gyöngyök III. szerzői gárdája (Forrás: Delta Vision fóruma): Indira Myles, Mira Sandoval, Keith Alanson & Norman Fellings, Harold Barouche, Eric van Dien, Eric Muldoom, Raoul Renier, és Heidel Dan.

07.17. A Bíbor Gyöngyök - az eredeti elképelés szerint - trilógia lesz, az utolsó kötet már szerkesztési fázisban van - erősítette meg Gáspár András. A legutóbbi megbeszélés most hétfőn volt a kötet szerzőivel. 

07.16. Gáspár András nyilatkozta a BGY II. kapcsán: "a terjedelem körülbelül félmillió karakter; ennek több mint kétharmada Renier és Chapman. Másodközölt tartalom és függelék nincs, folytatás lesz... és lesz még idén sok egyéb is." Kíváncsian várjuk a kötetet; a tartalmat elnézve szerintünk érdemes volt várni rá. :)

07.13. Úgy tűnik, az amúgy jellemzően csendes július és augusztus több fantasy-újdonságot is tartogat. Pl. Naplovag, Fagyföld, Gördülő kövek, Amíg világ a világ, új M.A.G.U.S. kötetek, csak hogy néhányat kiemeljünk.

07.09. Összefoglaló az E3-ról Gamestar

07.09. Sanderson: A végső birodalom II. ajánló + Naomi Novik: Puskapor és sárkányvér részlet ekultúra

07.08. Első David Gemmell-díj fkult.hu

07.08. Részlet Allen Newman: Naplovag c. regényéből + Szélesi Sándor: A beavatás szertartása ekultúra

07.07. Nagyon kedvező híreket kaptunk a Bíbor Gyöngyök 2. M.a.g.u.s. antológia (közeli) megjelenése kapcsán. Most már valóban itt az ideje reménykedni. :)

07.07. Interjú Bán Mórral rpg.hu

07.07. Így a nyár közepe felé evezve apró hírmorzsák: augusztus elején találkozót tart a Cherubion kiadó írói gárdája Pilisen. A szervező összesítése alapján klassz "felhozatal" várható, a régi arcok mellett több új tag is jelen lesz.

Ugyancsak találkozót tart saját tagjai részére az Ammerúnia Műhely e hét végén Balatonfenyvesen. A fő téma: Sötételf c. kötet.