Minden, amit tudni érdemes a Witcher Vaják sorozatról és a világról

Írta: Aldyr - 2019. 12. 19. - 08:21
Witcher Vaják


"Garantálom neked Ciri, hogy jobb a kevesek közé tartozni, mint a mindenkihez."

A Witcher adatlap 8 blokkot tartalmaz és folyamatosan frissülni fog 2019. december 19-27 között. Ez a verzió per pillanat: v0.96 (linkek száma: 150/96). Ha linket ajánlanál, ide küldd szilard pont berke kukac gmail pont com. Köszönöm! 


Sapkowski

A szerzőről
 

Sapkowskinak tényleg kisujjában a szakma. Ahogyan tovább fűzi a történetet, ahogyan életre kelti a szereplőit, és mindezt végül olyan módon tálalja, amely stílus megkülönbözteti másoktól, számomra mindez példa értékű.

A Vaják világa

A világról - A Witcher/Vaják világa
 

Az "őszies" - számomra a Farkasok szövetsége és a Solomon Kane képi világát hangulatában éppúgy felvillantó - fantáziabirodalom beszippantja az olvasót. Bár nem annyira színes mint Jack Vance világa Ravasz Cugel történeteiben, nem annyira betegesen sötét mint Raoul Renier A vér városa, ám nagyon is "világvége" érzéssel teli, nyomasztó és eleven egyszerre - gyorsan megkedvelhető.

Vaják kötetek

A könyvek (8 kötet)
 

Vajak A sorozat

A sorozat
 

A képregények

The Witcher egyéb játékok

Witcher kollekció

A számítógépes "alap" játékok (Witcher 1-3)


"A lengyel fejlesztőcsapat ugyanis a legfrissebb közleményében világossá tette, hogy új megegyezésre jutottak Sapkowskival, ezzel megerősítve az író és a stúdió kapcsolatát. Egyelőre csak találgathatunk, hogy pontosan miféle eredményt szül majd ez a megegyezés, de az biztosnak tűnik, hogy a CDPR nem fog tétlenül ülni a The Witcher-jogokon. Ebből persze nem feltétlenül következik egy újabb teljes értékű RPG, hiszen az üzletre éppen ugyanúgy vonatkoznak a videojátékos mellékágak is, de reménykedni természetesen szabad." gamekapocs

Egyéb Witcherhez köthető anyagok

Gyűjtötte, összefoglalta: Aldyr