A Cherubion kiadó megjelenési tervei 2021 ősz

Írta: Aldyr - 2021. 10. 15. - 14:11

John Caldwell

Előkészületben van több más könyvünk is, szóval, lesz még idén pár érdekesség a Cherubiontól... csak hát elég szűkös már az idő karácsonyig (ráadásul általános papírhiány van a nyomdáknál), és én sem tudom pontosan, mi valósulhat meg idén, és mi az, ami átcsúszik jövőre. Amint valami konkrétabbat tudok, részletesebb ismertetést írok.

- Sokan várjátok már Douglas Rowland Alkony-ciklusának 5. (lezáró) kötetét. A "Valóság Urai" c. regény már teljes mértékben leadva, nyomdai előkészítés alatt áll... jó esély van az idei megjelenésre.

- HARMINC ÉV - egy eddig nem nagyon emlegetett jubileumi antológia (mert hogy idén 30 éves a Cherubion Könyvkiadó). Ez egy vaskos kötet lesz, amelyben nem a régi novellákat húztuk elő újra, hanem a "régi", a kiadót meghatározó írókat kértük fel vadiúj írásokra - a "régi" kedvenc hőseikről. Lesz a kötetben pár érdekesség (ámbár szerintem majd' mind az lesz). Címlappal, tartalommal és részletesebb ismertetővel majd akkor jövök, ha már a kötet nyomdába kerül. Előzetesen csak annyit, hogy speciel tőlem egy olyan kisregény van a kötetben, amelynek főszereplői Leon Silver és Skandar Graun - együtt. Vagyis: majdnem... A kép eltávolítva.

- Dr. Mazák Károly: A Cherubion Kiadó első 30 éve... egy tanulmánykötet ínyenceknek, amely végigköveti a kiadó történetét, fotókkal, ismertetőkkel és teljes bibliográfiával. Talán még ez is belefér idén.

- Robert Knight: Menior Tornyai Egy ütős gyűjteménykötet Bihon Tibor barátom régi novelláiból... és egyben az Osiris Könyvek-sorozat újraindítása. Már ez a kötet is nyomdai előkészítés alatt áll, címlap is elkészült... ez a kötet az, amit még szintén idénre terveztünk, de ez már a határon billeg...

- A már korábban beharangozott Csempésztánc c. antológia valószínűleg átkerül 2022-re. Már majdnem a teljes kötet beszerkesztve várja a kiadást (címlap is kész), de én még dolgozom a címadó regényen.

- A fentieken kívül már leadva a kiadónak a Káosz újrakiadások következő két kötete: A Halál Árnyéka (amelyben A Halál Árnyéka + A Sötét Szárnyak Suhogása található), valamint A Döberki Rém, Gorm Kortner vámpírúrról (amelyben A Döberki Rém és a Holtjáték c. kisregények találhatók... és félig már A Káosz Dréniában javított verziója is félkész. Ahogy Nick Wraith & Jeffrey Stone. Chlovia című közös regénye is félkész állapotban van. Ezek idénre már biztosan nem férnek bele, de jövőre várhatóak.

- Nekem a következő nagy projektem (a Csempésztánc leadása után) A Káosz Erdeje lesz. Én azt tervezem, hogy március végére elkészüljek vele, és akkor áprilisban vagy májusban megelenhessen, és akkor vagy a könyvfesztiválon vagy a könyvhéten dedikálni is jelentkezhessek vele... Aztán meglátjuk, hogy sikerül. Mindenesetre eléggé elszánt vagyok... és már a címlap is készül. A kép eltávolítva.

Na, ezeket csak így, dióhéjban... de ahogy majd haladunk, sorra mutatom a címlapokat és a részletes ismertetőket is.