Hírek archívuma

Írta: Aldyr - 2009. 03. 07. - 08:15

*****  Már 1997-től veletek...! :)  *****

FANTASYCENTRUM - A magyar fantasy-irodalom krónikása :-)

Pár szó a hátterünkről, a történetünkről...

- 1997. október: elindul Aldyr szerkesztésében a html alapú Sárkányvár Online Fantasy Magazin, amelyben könyvkritikák, rpg cikkek, könyvajánlók és fantasy képek galériái érhetőek el (1998. márciustól portál jelleggel üzemel). Idővel csatlakoznak hozzánk más szerkesztők saját oldalaikkal (pl. Diablo Páholy, Fantasy Könyvtár, Rejtett Uradalom DnD világokhoz)

- 1998-2002: működünk egy darabig a Gamestar CD mellékletén Multiverzum Magazinként is. Ide novellákat várunk tehetséges amatőr szerzőktől, vannak interjúk, könyvkritikák. 

- Aktív szerepet vállalunk az ÁTJÁRÓ SFF magazin szerkesztésében, legfőképp a könyvpiaci ajánlót és kritikákat készítünk. 

- Sárkányvár névről Magyar Fantasycentrum (Könyvespolc magyar fantasy-világokhoz) névre váltunk. Népes aloldalakkal rendelkezünk, tagjaink közt tudhatjuk Gáspár András hivatalos oldalát, de van pl. egyiptológiai aloldalunk, Warhammer aloldalunk. 

- Több szerkesztőtárssal gazdagodva elindítjuk a Fantasya.hu portált, ami a mai napig a hazai fantasy zsáner legnagyobb és legismertebb webkikötője volt. Számos fórumot nyitunk, rengeteg cikk és értékelés születik, még több barátság jön létre a kezdő írókat felkaroló kezdeményezéseinkkel. Mondhatni, a Fantasya.hu "bölcsőjében" születik több, a mai napig működő, amatőr írói műhely. 

Segédkezünk a Fantasy.hu elindításában  - a projekt végül elhal.

- Ugyancsak hozzánk kötődik a fantasy.lap.hu, a szerepjatek.lap.hu és a tronokharca.lap.hu szerkesztése a kezdetektől 2018-ig.

- A Fantasya.hu egy idő után a vezető szerkesztő (Aldyr) közreműködése nélkül üzemel tovább, végül sajnos befejezi működését. A Fantasya.hu megszűnésével 2003-tól újraindul a Fantasycentrum.hu, amely - túlélve több "riválist" - továbbra is a hazai fantasy-irodalom leglátogatottabb, meghatározó webkikötője. A fókusz a mérvadó hírek és cikkek összegyűjtésén és megőrzésén van, továbbá kritikák megjelentetésén. A 20 éves jubileumot elhagyva (2018 tavasz) vannak (tovább)fejlesztési terveink, de lévén, ez egy 100%-ban "szerelemből" gondozott webhely, egyelőre nem ígérünk konkrétumokat.

Oldalunk szívesen fogad társszerkesztőket az alul látható elérhetőségen. Jelentkezz, ha szívesen írnál hozzánk könyvkritikát, cikket, interjút! :) 

Távlati célok? Első körben talán ennyi: újabb 20 év múlva is online akarunk lenni, aktív olvasói közösséggel. :)

Továbbra is pártatlanul, kiadói álláspontoktól és -érdekektől függetlenül.

Üdv itt, és köszönjük, hogy olvasol minket. :)

 

Aldyr