Hírek

Multiverzum - Fantasy hírgyűjtemény 2022 június

Írta: Aldyr - 2022. 06. 07. - 14:36

Elkészült az aktuális havi hírgyűjtemény, amely "multiverzum" elnevezéssel elérhető. Ha bármi hibát találtok, vagy észrevételetek van a kiadványhoz, örömmel fogadom! :) Pdf formátumban itt tölthető: https://www.patreon.com/posts/67295092

ELŐSZÓ

Írhatnám azt, hogy a fantasy kiadványok piacán minden rendben van (és lesz), ám az én híres derűlátásom kevés most ide. Bízom per-sze abban, hogy idén sem maradunk értékes új megjelenések nélkül - és természetesen nem az elszabaduló (alapanyag)árakra, hanem a beltartalomra gondolok.
Örömmel látom azért, hogy akad pár olyan szeglet, ahol felfedez-hető tudatos mozgolódás. Egyesek például már az asztali szerepjá-tékok újabb reneszánszát vizionálják (de jó is lenne!), és úgy érzem, talán nem alaptalanul. A m.a.g.u.s.® kártyajáték felől is egyre több újdonságról hallani, a Találkozzunk Torozonnál tartalomszolgáltató pedig újabban hetente jelentkezik friss, érdekes anyagokkal.

2022 Áprilisi hírösszefoglaló - Közlemény

Írta: Aldyr - 2022. 04. 18. - 12:50

Frissült az idei megjelenések listája

Kedves Olvasó, az április havi hírösszefoglaló letölthető pdf-ben érkezik meg ide_május 6-án. 

Kedves Olvasó, a hírösszefoglaló ezentúl havonta érkezik meg a fantasycentrum honlapjára egy új, ám régóta tervezett formátumban | update: ez végül félkész állapotában elvetésre került a túl magas időráfordítási igénye miatt; sajnos ez a formátum, ami amúgy egy magazin lett volna, már nem fér bele a napi élettevékenységembe. :( Helyette érkezik a havi hírösszefoglaló, a korábbinál strukturáltabb formában. |
Addig is, ha teheted, támogasd a hírszerkesztést, a napi hírfrissítést a Patreon oldalon. Rövidesen jelentkezem itt is (május első hetében). 

A. K. Larkwood A Kimondatlan Név ismertető (videó)

Írta: Aldyr - 2022. 04. 14. - 07:40

A kötet erőssége: ötletesen elegyít alzsánereket (kard és boszorkányság, portál fantasy, dark fantasy, űropera), hasonlatosan a videóban emlegetett Tamsyn Muir-hoz. Jól érzékelhető a törekvés az egyedi hangulat megteremtésére, amelyben mintául szolgált elsősorban Le Guin Szigetvilág ciklusa, Ian M. Banks Kultúra univerzuma. A teljes videó megtekinthető itt, Youtube csatornánkon

Fantasy hírek - 2022. 14-15. hét

Írta: Aldyr - 2022. 04. 03. - 11:16

Tisztelt Olvasó! A heti hírek - napi többszöri frissítéssel - a Patreon oldalról érhetők el. Ha teheted, kérlek, támogasd a munkámat a regisztrációval, és haladjunk együtt tovább. Köszönöm!

Update: A kétheti hírösszefoglaló elérhető lesz majd itt is, várható megjelenése: április 19-én. VAGY. Előfordulhat, hogy egy régtől tervezett projektet valósítok meg, és kicsit másabb/kibővített tartalommal jelentkezek itt - legkésőbb április végén. Eldől rövidesen. Legyen meglepetés. :) 

Fantasy hírek a 13. hétről - elindult a Patreon oldalba való integrálódás

Írta: Aldyr - 2022. 03. 27. - 11:10

Tisztelt Olvasó, a 13. hét hírei Patreon alatt érhetők el, nyilvános posztban

FONTOS KÖZLEMÉNY - Kedves Olvasó! Megkezdődött a hírblokkok összehangolása a Patreon rendszerrel. Április 4-től a napi többszöri frissítés már a Patreon oldalról történik. Bízom benne, érdekelni fog az új megoldás is. A támogatói összeg havi 800 Ft (+adóval kb. 1000 Ft), viszonzásként minden tartalom elérhető, és ezáltal hozzájárulsz új videós tartalmak fejlesztéséhez is.

Mindenesetre a kétheti összefoglalók ide is megérkeznek majd, így végül senki nem marad le a főbb történésekről. 

Ha hírfüggő vagy, mint én, és szeretnél képben lenni napi szinten, szerintem megér havi ezer forintot, hogy egyetlen helyre összegyűjtve megkapsz minden fontos hírt. Ha már régebbről itt vagy, tapasztalhattad, hogy MINDEN, ami fantasy, és számít, az majdnem biztosan felkerül ide.

És hát, míg számomra a hírek begyűjtése és szűrése napi félórás, esetenként többórás "munkaidő", addig Te pár perc alatt kézhez kapod a hírblokkot, amiből kedvedre válogathatsz. :-)

Köszönöm, hogy elolvastad, és maradj a csatornával a továbbiakban is! :) Aldyr

 

A 12-ik hét - Vaják, Robert Jordan, Cherubion Harminc, Sárkányok könyve év és mások

Írta: Aldyr - 2022. 03. 21. - 20:11

A 11-ik hét - Bán Mór, Muldoom, Gaura, Moskát, Schwab, W. Hamilton Green, Moorcock, Sullivan és mások

Írta: Aldyr - 2022. 03. 15. - 17:53

A 10. hét fantasy fronton - Imre Viktória Anna, William King, Winney-Morgan, Novik, Klune, King Arthur és mások

Írta: Aldyr - 2022. 03. 07. - 09:02

9. hét - Cherubion Harminc év antológia interjú, Malcolm J Hunt interjú és mások

Írta: Aldyr - 2022. 03. 01. - 13:47

Itt a 8. hét is fantasy fronton - Kae Westa, Nemes István, Malcolm J Hunt, Lost Ark, szavazás 2021, és mások

Írta: Aldyr - 2022. 02. 21. - 21:27