Multiverzum - Fantasy hírgyűjtemény 2022 október

Írta: Aldyr - 2022. 11. 03. - 11:05
multiverzum eric muldoom október

Változásokat hoz ez a lapszám is. A formavilág mellett a beltartalom éppúgy gazdagodik - ezúton is köszönöm a közreműködők értékes munkáját!  
A kimutatások alapján minden második Olvasónk mobilról keres bennünket, emiatt a formaváltás: most mindkét platformon jól olvasható a kiadvány. A rovatok kapcsán egyre több a saját tartalom,  ez alkalommal  J.R.R. Tolkien univerzumához. További „tematikus” lapszámok várhatók, pl. Gemmell, 
Warhammer, Lawrence, Cook, Jordan kapcsán, és az Ammerúniás extra tartalmak is elstartolnak.  
De nézzük, mit hozott az előző hónap! Szerintem ágazati stratégiai jelentőségű döntés, miszerint az Agave könyvkiadó könyvklubot indít. A 90-es évek szép időszakának emlékképei villannak fel előttem. Valószínűleg lesznek mások is, akik emellett döntenek.  Válságos időkben, mint amilyen a mostani,  ez egy kiváló előrelépés, olyan húzás, amivel mindenki jól járhat. Újfent lesz kiadói kerekasztal: Gabo, Fumax, Agave. Ez jó hír, ez a csapat összetart, dacára annak, hogy versenytársak.

A Delta Vision eközben erősíti a szerepjátékos portfólióját, például a Fantasy AGE kiadványokkal, s közben a sokak által régóta várt Steven Erikson sorozatot éppúgy útjára indítja. A Tuan háza táján is vannak előjelek ígéretes új projektekre. Mialatt a Szukits kiadó  a Warcraft és a Vaják univerzum mellett a Diablo világát is fókuszba helyezné, a Főnix Könyvműhely jó érzékkel szemel ki újabb könyves tételeket a nemzetközi vizekről.  
Az „év magyar science fiction és fantasynovellái „sorozat már az ötödik kötetnél tart, rövidesen megérkezik a boltokba. Volt több dedikálás (pl. Sherwood, Boomen, Hunt, Rowland), Veres Attila pedig exkluzív megjelenést kapott. Remek hír, hogy elkaptuk interjúra Vivien Holloway-t a Vihar ígérete apropóján. Nos, ennyit ide, ha tetszenek a változások, legyél Te is Patreon klubtag, támogasd a fejlesztést! Tartalmas őszidőt, jó olvasást, Aldyr