A sötét varázslók élete nem csak játék és szórakozás

Írta: Aldyr - 2009. 12. 31. - 08:45

V. Lidércfény Pályázat, avagy "A sötét varázslók élete nem csak játék és szórakozás"

Műfaj: Fantasy

Kategória 1:  komoly próza

Kategória 2:  humoros próza

Kiíró: Lidércfény (Online Kulturális Magazin, Amatőr Kulturális Folyóirat)

A pályázat címe: A sötét varázslók élete nem csak játék és szórakozás

Pályázhatnak: Magyarországon és határainkon túl élő magyar nyelven alkotó amatőr írók, kizárólag saját maguk által írt, magyar nyelvű novellákkal.

Beküldési határidő: 2010. április 30., péntek, éjfél.

A pályázat témája és célja:

A sötét varázslók a fantasy történetek meg nem értett karakterei közé tartoznak. A kalandozók általában gonosznak tartják őket, s ennek megfelelően életükre, néha pedig holtukra törnek, aztán ha sikerül legyőzniük ellenfelüket, akkor természetesen ki is fosztják – szegény sötét varázsló már úgysem venné hasznát a kincseinek... Persze ők sem hagyják magukat – nem egy kalandor végezte már csúfosan, amikor megpróbált tengelyt akasztani egy-egy sötét varázslóval. Botor módon próbálkozók azért mindig akadnak: így az általános vélekedéssel szemben a sötét varázslók élete (avagy halála) sem csak játék és szórakozás.

A pályázatra olyan, (a terjedelmi kiírásnak megfelelő) fantasy novellákat várunk, amelyekben az író egy (vagy több) sötét varázsló szemszögéből írja le a történetet.

Célunk: próbáljuk meg megérteni a világot a sötét oldal szemével nézve! Hiszen a gonosz varázslók is érző lények, csak a PR-juk nem az igazi, így a fantasy írók mindig negatív szerepeket osztanak rájuk...

Az előző Lidércfény pályázatokból levont tanulságok alapján azt szeretnénk kérni a nevezőktől, hogy a beküldött történetben a kiírásnak megfelelően legalább egy, azaz 1 db sötét varázsló szerepeljen, ellenkező esetben a nevezést sajnos még akkor sem tudjuk elfogadni, ha minden más szempontból kiváló írásról van szó.

Bővebb információ és kiírás: http://www.szentesinfo.hu/lidercfeny