Spartacus - A filmsorozat

Írta: Aldyr - 2011. 01. 25. - 09:51

FSMH cikke: "Az első jelző, ami eszembe jut, az a beteges. Ritkán látni ilyen sorozatot, ami pedig azt illeti, a Róma eddig kimaradt az életemből, így sajnálatos módon nincs viszonyítási alapom. Elképesztő hatása miatt ez is ilyen 2 nap alatt elfogyasztott alkotás volt. Úgy vélem nagy hatással volt rám, főleg a trágár szókincsemre... A színészek különösen jól végzik a dolgukat, persze itt már van gyengébb láncszem, de nem meghatározó a szummára tekintettel. Ez is egy olyan széria, amit bátran tudok ajánlani mindenkinek, viszont a gyerekeket ne szoktassuk rá, illetve a vér-iszonyosok is kerüljék a saját érdekükben."

SG.hu cikke: "Le sem tagadhatná a nagy elődöt, a 300-at, a Spartacus: Blood And Sand. Steven S. DeKnight sorozata ugyanis teljes egészében stúdióban készült, zöld háttér előtt meséli el a híres rabszolgavezér történetét. A január 22-i amerikai premier előtt a sajtó szinte kivétel nélkül attól volt hangos, hogy mennyire brutális és véres, valamint pornográf a sorozat, azonban az idővel bizonyított és megtalálta saját hangját, s az erőszak sem annyira öncélú, mint a kezdetekben."

Aldyr értékelése: cselekmény: 7, szereplők: 8, akció: 7, hangulat: 8,5 (a korlátozott díszletekhez képest is), összbenyomás: 7,5

További linkek: