Trónok harca (HBO) Így készült - 25 perces dokumentumfilm

Írta: Aldyr - 2011. 04. 11. - 12:37

HBO: "Az évtizedekig tartó nyár után vészterhesen közeledik a tél, a hó és sötétség ideje, és vele együtt megérkezik a félelem is. Ekkor indul a Trónok harca..

George R. R. Martin nagy sikerű, A tűz és jég dala című fantasy-regényciklusát a Papírsárkányok forgatókönyvírója, David Benioff és D.B. Weiss páros filmesítette meg. A lebilincselő történetet a váratlan fordulatok, a cselszövés és az összetett karakterek garantálják.

Az HBO saját gyártású sorozatának első 10 részét az észak-írországi Belfast egyik stúdiójban készítették, Carncastle városában, Magheramorne faluban, a Tollymore Forest Parkban,  több kastélyban, (Shane's Castle, Castle Ward). A forgatás helyszíneként szolgált továbbá a skóciai Doune kastély,  valamint Málta és Marokkó is.

A színészek között többek között Mark Addy-t, Alfie Allent, Sean Beant, Emilia Clarke-t , Nikolaj Costert és még jó néhány nevet találunk.

A fantasy-sorozat nem egy meghatározott törénelmi kort emel ki, annál sokkal tágabb és színesebb. A film díszletéhez, az egyes jelenetek elkészítéséhez ugyanakkor létező civilizációkat tanulmányoztak, igen aprólékosan.

Az Így készült a Trónok harca videókban most közelről is megnézheted a film teremtette sajátos univerzumot, azt, hogy hogyan készültek a Stark- és Lannister ház harcának egyes jelenetei, és hogy miként ábrázolják a félelem egyik forrását képező természetfeletti erőket. " HBO

A képre kattintva a 25 perces angol nyelvű változatot éred el.