Fagyföld I. előkészületben!

Írta: Aldyr - 2009. 05. 16. - 18:18

Fagyföld I. shared world

Van egy drén mondás: „Aki a Fagyföldet uralja, Dréniát uralja”. De mi történik, ha a Fagyföldet bekebelezni próbáló de Frekhanser-család nagy hirtelen pusztulni kezd? Ha sorra elesnek fiai és lányait elvágott torokkal találják? Az exarcha megvénült, fél lábbal már a sírban van, egyetlen testvére halálos beteg. Kié lesz Drénia Jégtrónja, amikor a jelenleg regnáló Első „Félpárevezős” Alek király sorsa megpecsételődik? Hogy kerül a képbe a lunnai Morigan de Leroux és Corinna Mendda, vagy Codric, a Dergán Farkas? Mire készülnek Dréniában és Nordesben azok a sötét hatalmak – döberki vámpírok? – akik ott lapulnak mindenhol, a legdrámaibb események mögött?

A kétkötetes Fagyföld shared-world első részében két regény és hét novella alkot összefüggő egészet, izgalmasan, meglepő fordulatokkal felvezetve egy a Káosz Világát megrázó sokk történéseit.


Tartalom:

Tim Morgan: Mielőtt leszáll az éj
Allen Newman: Vadászat fagydémonra
Tim Morgan: Vének, de drének
Colin J. Fayard: Apám nevében
Norbert Winney: Démoni rafinéria
Eve Rigel: Te is, fiam, Wilfred?
Tim Morgan: Boszorkányköd
Eric Muldoom: Jégbe zárt emlékek
John Caldwell: Hlavklad

ELŐSZÓ

Ismét egy úgynevezett shared-world-kötetet tartasz a kezedben, kedves olvasó, melynek fő jellegzetessége, hogy egyazon világon osztozik – jelen esetben Worlukon, a Káosz Világán –, és amelynek önállóan is lezárt novellái, kisregényei lazán avagy szorosan összekapcsolódnak és egyetlen közös történetet alkotnak.
Nem előzmények nélküli a cherubionos írók között ez a fajta összedolgozás, hiszen az első ilyen munkánkat, a 2001-es Nordes c. shared-world antológiánkat még két dupla kötet is követte: a Kondor I-II (Az Aranyváros legendája & Az Arany-város ostroma), valamint a Mokhara I-II (A mágustorony & John Caldwell: Mokhara démona).
A Fagyföld-történetünk szintén két kötetből áll; az első, a Királyi vér, amit a kezedben tartasz, az események felvezetése, a lezárást pedig a hamarosan megjelenő Döberki vér adja – Douglas Rowland, Benjamin Rascal, Raoul Renier és John Caldwell kisregényeivel.
Mivel az egyes történetek összefüggenek és egy nagy egészet alkotnak, javasolt a kötet írásait a beszerkesztett sorrendben olvasni, mert bár a novellák és kisregények önállóan is megállják a helyüket, felcserélgetve lelőhetik egy korábbi írás poénját, rontva ezzel az olvasmányélményt.
Jó szórakozást kíván a szerkesztő:

Nemes István