Hírfutár 2009. június (archív)

06.30. Nyomdában Allen Newman Naplovagja!

06.30. A hónap zárásához közel íme egy jó hír: újra lehet olvasni Raoul Renier legfrissebb bejegyzéseit a Delta Vision fórumán. Bízunk abban, hogy az általa szerkesztett kötetekről is lehet majd információkat szerezni.  

06.27. Caldwell nyilatkozta: "Örülök, ha a Fagyföld 2-be szánt döberki sztorit és a Káosz erdeje 1. kötetét be tudom fejezni idei megjelenésre. Sajna, nem tudom konkrétan, mikor jön el a Drénia 2.0 ideje. :-(
Eddig 2-2 kötet jelent meg a ProBooknak írt "Vérvonal" illetve "Futballsztár" c. sorozatokból. Július végéig (augusztus közepéig?) mindkettőből meg kell írnom még két kötetet. Közben írótársként együtt dolgozok egy régi barátommal (Bera Károly) a "Prizma" munkacímű sci-fi regényen, ami Karesz ötletén/ötletein és 10 éve érlelgetett elképzelésein alapul, de az írásmunka jelentős részét én végzem és persze én is beleviszem a stílusom mellett az egyéni ötleteimet is a közös műbe... szóval, ez is viszi az időt és az energiát rendesen. Ez egy vaskosabb kemény kötésű regény lesz... de az sem kizárt, hogy kettő kötet... És ha becsúszik nyárra a következő Star Wars-kötet fordítása is... hm... akkor gondok lehetnek a határidővel több fronton is... De reméljük a legjobbakat! :-)))"

06.26. Zelazny: A fény ura + Raoul Renier: Korona és kehely

06.25. A Delta Vision közleménye:

Kedves fórumlátogatók és rajongók!
Mivel többször, többen is kértétek, hogy szolgáljunk némi felvilágosítással a
M.A.G.U.S. berkein belül zajló munkákkal és a várható kiadványokkal kapcsolatban, az alábbiakban röviden összefoglaljuk mindazt, ami ez idő szerint e téren tudható.
Kiadónknál jelen pillanatban tíz (10) olyan új, szépirodalmi jellegű kiadvány készül, amely a
M.A.G.U.S. világával kapcsolatos. E művek szöveganyaga hol kisebb, hol nagyobb mértékben (25–85%-ban) már rendelkezésünkre áll, és alkotóik rendületlenül dolgoznak tovább a kéziratokon.
Terveink szerint – és mert az érintett szerzőktől erre garanciát is kaptunk – a tíz új kiadványból hármat még idén biztosan megjelentethetünk:
Bíborgyöngyök II. – Ármányok és álcák (antológia)
Manifesztációs háború I. – Számum (antológia)
Wayne Chapman: Garmacor vére (regény)

Persze ez csupán a „minimális tervünk”; amennyiben minden szándékaink szerint alakul, a maradék hét újdonságból még legalább 2-3 kötettel találkozhattok ez évben a könyvesboltok polcain.
A nem nevesített hét új kötetről többet egyelőre nem lenne szerencsés mondanunk – de megnyugtatásképp közöljük, hogy akad köztük két regény, két novellagyűjtemény és három meglepetés smile is.
A fentiekben említettek mellett, azoktól függetlenül természetesen folytatjuk
M.A.G.U.S.-klasszikusok sorozatunkat is: 2009-ben mindazok örülhetnek, akiknek a gyűjteményéből eleddig hiányzott Raoul Renier: Korona és kehely, illetve Jan van den Boomen: Morgena könnyei című műve, hiszen e régóta keresett regények megújult formában, javított változatban ismét beszerezhetővé válnak.
Reméljük, hogy ez a rövid összefoglaló valamelyest könnyebbé teszi a várakozást, és segít az egyéni könyvvásárlási stratégiák összeállításában! smile Egyúttal fel szeretnénk hívni a figyelmeteket arra, hogy a fentiekkel kapcsolatban egyéb részleteket jelen pillanatban még nem áll módunkban közölni. Figyelmetekbe ajánljuk azonban honlapunk
ELŐKÉSZÜLETBEN menüpontját, ahol minden újdonságról a leghamarabb értesülhettek – érdemes rendszeresen ellátogatni oda!

Jó könyveket és kellemes olvasást kívánunk mindenkinek!
a Delta Vision kiadó munkatársai

06.24. Joe Abercrombie: First Law-trilógia (Endless) - ősztől magyar nyelven is!

06.23. Várhatóan egy héten belül nyomdában lesz Allen Newman: Naplovag c. kötete. A Fagyföld shared-world I. megjelenése pedig augusztusban várható.

06.22. Egy kis statisztika: az Ammerúnia különszámot eddig több mint 200 látogató töltötte le.

06.22. Többen kérdezik, mikorra várhatóak további új MAGUS antológiák a Delta Vision háza tájáról. Információink szerint legalább két kötet előrehaladott állapotban van (tehát a novellák elkészültek). Ami a megjelenési dátumot közelebb hozná, az a szerkesztő(k) felszabadulása egyéb teendőik alól. Szerintünk - az eddig napvilágott látott információk alapján - a legkorábbi megjelenésre a Bíbor Gyöngyök 2. esélyes. Vannak egyéb futó (jól haladó) projektek is, amelyekről van ugyan némi megbízható információnk, ám ezek az adatok egyelőre nem publikusak.

06.19. Emmerich újra vásznon: 2012 +  sokunk kedvence újra odacsap: Wolfenstein

06.17. Gyorsan peregnek le a júniusi napok; mi továbbra is bízunk abban, hogy a nyomdagépeken rövidesen fantasy-köteteket is megfordulnak. A hívek felemelkedése pl. rövidesen várható (Forgotten Relams).

06.17. Ismerős arcok a Hobbitban + Koboldok és trollok Fkult.hu

06.15. Még kérdéses, a nyári uborkaszezon milyen meglepetéseket tartogat az olvasóknak. Egyelőre a Salvatore-kötetek ill. a M.A.G.U.S. újdonságok mellett a Tuan és az Agave kiadványait érdemes említenünk; a vezérmárkák tehát jelen vannak, a többiek várakoznak.

06.11. Kivételesen néhány sf-kötet ajánló: Robert Silvergberg: Lord Valentine kastélya + Anthony Sheenard: A Főnix ébredése

06.11. Megújult a Tuan kiadó honlapja!

06.11. Elizabeth Moon: A sötét sebessége rpg.hu ismertető

06.06. Van "Fórum" funkció (bal oldali menü), próbáljátok ki! Ha lesz rá igény, fejlesztjük.

06.05. Delta Vision hírek: "A következő Gemmell-könyvön még dolgozik a fordító. Hobb könyvei közül - mivel életművet adunk ki - előbb a korábbiak kerülnek sorra, amelyek már megjelentek valamikor az óidőkben, összevissza magyarul. A Dragonlance-regények közül több újat is szeretnénk megjelentetni ebben az évben; az első kézirata már be is érkezett, csak egyéb kiadványok miatt egyelőre tolódik. Az új McCaffrey-könyvet már tördeljük. Rövidesen megjelenik a Pókkirálynő-ciklus befejező könyve

06.03. Szergej Lukjanyenko: Utolsó Őrség/Last Watch (endless)
+ Frissült a Kiadói tervek menü!

06.03. Tuan fórumról: "Az imént kaptam egy e-mailt a tesztelés vezetőjétől, amelyet a honlapépítőnk juttatott el hozzánk, amelyben arról nyilatkozott, hogy lezárult a teszt, és az utolsó simítások fixálása már csak 1-2 napot vesz igénybe a tervek szerint. Ez azt jelenti, hogy a könyvheti megnyitóra már lesz honlapunk."
Doom3, C&C: ügye jelenleg már túljutott a fordítói fázison jelenleg a borítókra várunk, illetve a kiadóvezető a nyomdai kapacitást tervezgeti, hogy mikorra elképzelhető. Biztosan annyit sikerült megtudnom, hogy a két kötet várható megjelenési időpontja július 16. Azonban elképzelhető, hogy a C&C ennél hamarabb jelenik meg. A Halo azonban mindenféleképpen csak augusztusban várható.

06.03. Legendák és Enigmák: A végzet masinériái ismertető, rpg.hu

06.02. E héten jelentkeznek a kiadók pár újdonsággal, amelyekről rövidesen hírt adunk, ám úgy tűnik, a piac izmosodására (már ami a kínálati oldal bővülését illeti) őszig még várnunk kell. A Beholder, a Cherubion, a Szukits pl. még nem jelentkezett idén új címekkel... Háttérinformációink alapján azonban van okunk bizakodni abban, hogy az idei év végén a felhozatal erőteljes lesz, és kisebb-nagyobb rendezvényeknek is bővében leszünk.